Olguta se lauda cu cresteri de 3 lei la salarii si explica scaderile din Sanatate

0
314

Olguta se lauda cu cresteri de 3 lei la salarii si explica scaderile din Sanatate 1

Ministerul Muncii se lauda cu cresteri salariale de 3 lei la salariile nete, dupa publicarea primelor date oficiale de la INS privind efectele „revolutiei fiscale”. Intr-o exprimare cel putin bizara, ministerul condus de Olguta Vasilescu „saluta cresterea salariului mediu net”.
Oficialii din Ministerul Muncii explica scaderea salariilor din sectorul Sanatatii prin faptul ca, in luna februarie, numarul zilelor nelucratoare (opt) a fost mai mic decat in luna ianuarie (11).

„Mentionam ca, in sanatate si asistenta sociala, zilele nelucratoare, care se acopera prin garzi si asigurarea continuitatii, se platesc cu un spor de pana la 100% din salariul de baza. Astfel, in luna ianuarie au fost libere prin lege zilele de 1,2 si 24 ianuarie, carora li se adauga opt zile de week-end, fata de februarie, cand au fost libere doar cele opt zile de week-end”.

Citeste si :  Rareș Bogdan dezvăluie date și cifre halucinante despre salariile de la Stat!

In luna ianuarie in sanatate s-au angajat 4.000 de cadre sanitare, iar pentru februarie se estimeaza o angajare de acelasi nivel. Aceasta inseamna o crestere lunara de circa 1% a personalului, in special cu salarii de debutant, adica mai mici.

„Precizam ca si in anii anteriori, 2016, respectiv 2017, s-a inregistrat o fluctuatie similara intre lunile ianuarie si februarie, in ceea ce priveste salarizarea, din aceleasi motive precum cele enuntate anterior”, se spune in comunicatul de la Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii condus de Lia Olguta Vasilescu se lauda ca in sectorul bugetar s-au inregistrat usoare cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta in invatamant (+1,1%), respectiv in administratie publica (+0,6%).

Citeste si :  Olguta Vasilescu primeste o lovitura puternica! Dosarul „Fatada” a fost repus pe rolul instantei.

Datele statistice confirma scaderile salariale pentru angajatii din sistemul de Sanatate. Intre timp, continua protestele salariatilor care isi vad veniturile diminuate.

O noua zi de protest si la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Capitala. Angajatii sunt nemultumiti de taierea sporurilor, care le-a redus considerabil salariile.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.