Olguta si Paul Stanescu nu mai scapa. OLAF anunta declansarea unei anchete privind marile jafuri din comunele PSD-iste din Dolj si Olt

0
586

Jurnalistii de la Recorder anunta ca Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) s-a autosesizat in urma dezvaluirilor despre jaful urias comis de primarii PSD in comunele din Oltenia, in special din Olt si Dolj, in proiectele de alimentare cu apa.

„Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) s-a autosesizat in urma materialului jurnalistic si ne-a comunicat ca a demarat o evaluare a informatiilor prezentate de Recorder. OLAF este o institutie care functioneaza sub umbrela Comisiei Europene si care investigheaza cazurile de fraudare a bugetului UE, acte de coruptie si de culpa profesionala grava la nivelul institutiilor europene.

In investigatia ‘Apa de baut’ am publicat dovezi clare despre umflarea preturilor in cadrul mai multor proiecte finantate cu bani europeni si despre implementarea defectuoasa a unor retele de apa care pun in pericol sanatatea cetatenilor.

Autoritatile de la Bucuresti promit ca vor lua masuri. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) ne-a comunicat ca va face verificari la toate proiectele de apa si canal din regiunea Olteniei. Vor fi doua controale paralele: unul facut de specialistii Directiei Generale Control Antifrauda si Inspectii din cadrul MADR. Cel de-al doilea va fi desfasurat de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), prin care Ministerul Agriculturii gestioneaza fondurile europene alocate pentru proiectele de infrastructura in mediul rural”, anunta Recorder.

„Statisticile oficiale ridica mari semne de intrebare cu privire la lucrarile de infrastructura din zona Olteniei. In judetul Dolj s-au alocat, in ultimii 12 ani, 140 de milioane de euro pentru retele de apa si canal, dar efectele acestor investitii sunt inexistente. In loc sa creasca numarul persoanelor racordate la o retea de apa, a scazut in aceasta perioada cu 17.000, conform INS”, afirma Recorder.

Localnicii sunt indignati de ce se intampla. „Un put e ridicat la valoarea de un miliard doua sute. Ba, da-l dracu de put cu mama lui, ca am facut si noi fantani si stim si noi cat costa un put. Ca ne avem bine cu Olguta, ca ne avem bine cu dracu sa ne mai pieptene”, afirma indignata o femeie din Dolj, care pomeneste astfel numele Olgutei Vasilescu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.