Olguţa Vasilescu încasează o nouă lovitură! Dosarul Fatada are un nou termen …

0
321

Ordonanţa prin care procurorul DNA de caz a dispus, pe 7 decembrie 2020, clasarea dosarului cunoscut drept „Faţada” în care primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, era urmărită penal pentru fapte de corupţie, a fost contestată în instanţă de unul dintre denunţători.

Plângerea privind soluţia de neurmărire în judecata a fost depusă, pe 22 februarie 2021, la Tribunalul Dolj, iar joi, 11 martie, instanţa a decis scoaterea cauzei de pe rol şi înaintarea acesteia Tribunalului Bucureşti în vederea pronunţării reunirii dosarului nr. 1013/63/2021 al Tribunalului Dolj la dosarul nr. 4552/3/2021, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus clasarea dosarului „Faţada” în care Olguţa Vasilescu era urmărită penal, pentru că le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primăria, să facă sponsorizări către o asociaţie non-profit pentru reabilitarea faţadelor blocurilor din centrul Craiovei, dar şi pentru că şi-ar fi folosit influenţa pentru obţinerea unor sume de bani pentru campania electorală din 2012.

Citeste si :  Lia Olguta Vasilescu "loveste" din nou : Nu stiu daca un profesor de fizica stabileste cine are sau nu pregatire sa fie ministru

Contestatarul susţine acum că, pe de o parte, DNA invocă faptul ca nu au fost suficiente probele la dosar şi, de cealaltă parte, Ministerul Dezvoltării cere Primăriei Craiova restituirea banilor alocaţi pentru renovarea centrului Craiovei, din cauza calităţii granitului montat, care, conform expertizelor ulterioare solicitate, s-a dovedit ca a fost de o calitate mai slabă, deci mai ieftin decât în devizul lucrărilor. Diferenţa de bani, care este de sute de mii de lei, rezultata din costul real al materialului folosit, ar fi fost utilizată, drept sponsorizare, la vopsirea faţadelor din centrul Craiovei.

„O bună parte din banii furaţi ca urmare a folosirii de materiale proaste la străzile centrului istoric al Craiovei au fost spălaţi prin intermediul unui ONG care a schimbat ilegal culorile blocurilor din centrul Craiovei. Folosirea de materiale proaste este constatată, cu prejudicii de miliarde, de Ministerul Dezvoltării prin procesul-verbal nr. 141598/21.10.2019. (…) Schimbarea culorilor este ilegală, deoarece nu există nicio autorizaţie in acest sens.

Numita Vasilescu Lia Olguţa este cea care a sprijinit folosirea de materiale proaste, este cea care a coordonat sponsorizările către Pro Craiova, este cea care a protejat şi încurajat lucrările ilegale de schimbare a culorilor şi este acum reprezentantul legal al contestatorului procesului-verbal prin care Ministerul Dezvoltării constată folosirea de materiale proaste şi prejudicii de miliarde. Toate aceste chestiuni sunt demonstrate cu înscrisurile înregistrărilor audio şi video depuse de la dosarul penal. Furtul constatat de Direcţia POR demontează ordonanţa procurorului DNA (…) iar procurorul cauzei a ignorat total aceste probe”, este menționat în plângerea formulată la ordonanţa de clasare a dosarului dată de DNA.

Citeste si :  Exclusiv : Olguta Vasilescu il rasplateste pe Pavel Badea punand fiul acestuia pe locul 3 pe listele PSD la Alegerile Parlamentare

Ora estimata: 08:30
Complet: CF11
Tip solutie: Repus pe rol
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată exceptia necompetentei după calitatea persoanei invocată de petentul Becheru Petre Ioan. Ia act de renuntarea de către petentul Becheru Petre Ioan la exceptia necompetentei teritoriale a Tribunalului Bucuresti. Repune cauza pe rol pentru a se dezbate plângerea pe fond. Acordă termen pentru data de 07.02.2022, ora 13.30, sala 208, CF 11. Se vor cita părtile. Dată şi pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 29.12.2021.
Document: Încheiere de şedinţă 29.12.2021

Olguţa Vasilescu încasează o nouă lovitură! Dosarul Fatada are un nou termen ... 1 Olguţa Vasilescu încasează o nouă lovitură! Dosarul Fatada are un nou termen ... 2

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.