Oltenia, a doua regiune din UE in topul scaderii gradului de ocupare a fortei de munca

0
72

Oltenia, a doua regiune din UE in topul scaderii gradului de ocupare a fortei de munca 1Romania apare in topul regiunilor cu cele mai mari scaderi a gradului de ocupare a fortei de munca din UE, cu Moldova (-3,8%) si Oltenia (-3%). La polul opus, in topul regiunilor cu cea mai mare crestere a ocuparii fortei de munca au fost Polonia (+4,8%) si Spania (+4,7%), arata un studiu Eurostat, citat de Mediafax. La nivelul Uniunii Europene, ocuparea fortei de munca a crescut cu 1,2% in 2016.

In UE, cele mai mari scaderi a locurilor de munca pe regiuni au fost inregistrate in Nord-Est Moldova (-3,8%) si Sud-Vest Oltenia (-3,0%), urmate de regiunea Wielkopolskie din Polonia (-2,5%), Severoiztochen din Bulgaria (-2.3%) si Śląskie din Polonia (-2.2%).

Potrivit Eurostat, 231 (84%) din regiunile Uniunii Europene au inregistrat o crestere a numarului de locuri de munca in 2016. In alte 32 de regiuni, numarul persoanelor angajate a scazut, iar in alte 12 locurile de munca au ramas stabile.

Citeste si :  Nicolae Giugea, deputat PNL: Cum arata un caz de subminare a economiei nationale

Cele mai ridicate rate de crestere a ocuparii fortei de munca au fost inregistrate in regiunea Ciudad Autónoma de Melilla, din Spania (+ 4,8%), si in regiunile poloneze Pomorskie si Warmińsko-Mazurskie (ambele +4,7%), in Podkarpacie (+ 7,9%) si Opolskie (+ 5,9%).

In 21 de regiuni din UE, cresterea ocuparii fortei de munca a depasit 3%. Sase dintre aceste regiuni au fost amplasate in Polonia si in Regatul Unit, doua in Italia si Spania si cate una in Ungaria, Portugalia, Cipru, Malta si Slovacia. In aceste regiuni, ocuparea fortei de munca a crescut cu un total de 604.000 de persoane.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Spitalele din Oltenia nu fac avorturi la cerere

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

In 32 de regiuni ale UE (11% din regiuni), numarul persoanelor angajate a scazut in 2016. In 17 din aceste regiuni numarul angajatilor a scazut cu mai mult de 1%. Sase dintre acestea au fost situate in Polonia, patru in Regatul Unit, trei in Romania, doua in Bulgaria si cate una in Grecia si Italia. Ocuparea fortei de munca a scazut cu 278.000 de persoane in aceste 20 de regiuni.

Cel mai mare numar de persoane angajate s-a inregistrat in Inner London – vest.

„Numarul populatiei ocupate impartit la populatie poate indica diferite situatii demografice si de pe piata fortei de munca din diferite regiuni (diferente in populatia activa si rata somajului) si arata fluxurile de naveta catre sau din anumite regiuni, deoarece statisticile privind ocuparea fortei de munca se bazeaza pe rezidenta. Acest indicator poate explica unele variatii ale PIB pe cap de locuitor”, noteaza autorii studiului.

Citeste si :  Fotbal : Nationala lui Contra se impune si in fata Suediei si bifeaza doua victorii din tot atatea amicale : Romania - Suedia 1-0!

In ansamblu, in Uniunea Europeana, raportul de ocupare pe locuitor este de 45%. In 10 regiuni, acesta depaseste 60%, cu cele mai mari procente din Inner London – vest (169%), Luxemburg (72%), Praga si Bratislava (ambele 71%). „Aceste date privind ocuparea fortei de munca la nivel regional sunt elaborate pe baza conturilor nationale”, precizeaza Eurostat – biroul de statistica al Uniunii Europene.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.