Opera Romana Craiova : La Traviata, spectacol dedicat sopranei Virginia Zeani

0
94

Opera Română Craiova prezintă o reprezentație specială a spectacolului „La Traviata”, în cadrul lunii aniversare Virginia Zeani, sâmbătă, 30 octombrie 2021, de la ora 18.00, pe scena Cercului Militar.

Soprana Virginia Zeani, una dintre cele mai strălucitoare stele ale operei, iubită de critică și de public deopotrivă și prețuită de lumea academică internațională, este sărbătorită în România, la inițiativa Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” și a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Toate teatrele lirice naționale îi dedică spectacole Virginiei Zeani în octombrie, luna în care L’Assoluta a împlinit 96 de ani. În perioada 10-31 octombrie, muzicienii îi aduc un omagiu artistei de legendă, pentru imensa ei contribuție la dezvoltarea operei mondiale și pentru munca sa valoroasă în slujba culturii, la nivel global.

Citeste si :  „Don Quijote” și „Requiem”, la Opera Craiova

Pentru 30 de ani „prima donna assoluta” a marilor scene internaționale și pentru tot atâta timp profesor emerit de muzică al Universității Indiana din Statele Unite, Virginia Zeani este un important reper al lumii culturale și unul dintre cele mai puternice simboluri ale României. Pentru a elogia acest parcurs de excelență, Craiova, Constanța, Timișoara sau Bucureștiul, alături de Brașov, Galați, Cluj-Napoca sau Iași, îi aduc un omagiu artistei născute pe 21 octombrie, în satul Solovăstru din Mureș. Acestui program s-au alăturat și Filarmonica de Stat și Episcopia Greco-Catolică din Oradea, consecvenți promotori ai parcursului profesional al sopranei.
Reprezentație specială
Cu dragoste, admirație și respect imense pentru legendara soprană, Opera Română Craiova prezintă în această lună „La Traviata”, un spectacol definitoriu pentru impresionanta carieră a Virginiei Zeani.
Opera lui Giuseppe Verdi, pe un libret de Francesco Maria Piave, după romanul „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas fiul, va fi interpretată la Craiova, sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 18.00, pe scena Cercului Militar.

Citeste si :  Lucia di Lammermoor, o reprezentatie speciala la Opera Craiova

Sub conducerea muzicală a dirijorului italian Giovanni Pompeo, reprezentația îi reunește pe scenă pe artiștii Renata Vari – în rolul principal (Violetta Valéry), Alessandro Fantoni (Alfredo Germont), Konstantinos Mavrogenis (Giorgio Germont), Mihaela Popa (Flora Bervoix), alături de Adrian-George Popescu (Baronul Douphol), Dragoș Drăniceanu (Doctorul Grenvil), Victor Dimieru (Marchizul d’Obigny/Comisionarul), Petrișor Efrem (Gastone), Corina Vlada (Annina), Liviu Stănescu (Giuseppe), Olguța Ilie și Alexandru Chera, Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova.

Biletele pot fi achiziționate online:
http://bilete.operacraiova.ro/ro/show/57/detail
sau la agenția de bilete a Operei Române Craiova, str. Mihai Viteazul nr. 7, 0351.442.471, [email protected]

Citeste si :  Maestrul Eugen Doga sarbatoreste la Craiova Centenarul Marii Uniri. Celebrul compozitor a imbratisat cu entuziasm ideea de a compune o lucrare pentru Opera Romana Craiova, special pentru eveniment.

Conform măsurilor dispuse de autorități, accesul la spectacol este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Este necesar ca spectatorii să poarte masca de protecție și să rămână pe locurile indicate pe bilet pe toată durata evenimentului.

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.