Opera Romana Craiova prezinta „Romanta ne uneste”

0
331

Opera Romana Craiova prezinta "Romanta ne uneste" 1Pe 5 noiembrie incepand cu ora 19:00 , Opera Romana Craiova prezinta   „Romanta ne uneste”  . Spectacol susținut de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște pe scena Cercului Militar Craiova in cadrul Festivalului Internațional „Elena Teodorini” – ediția a XV-a.

Participă:

Alina Mavrodin
(Director artistic al Festivalului Național „Crizantema de Aur”)

și invitații ei:

Zorina Bălan (Marele Trofeu, Festivalul „Crizantema de Aur”, ediția 2016)
Mihaela Popa (Premiul Special al Consiliului Județean Dâmbovița, Festivalul „Crizantema de Aur”, ediția 2016)
Mădălin Alexandru Băldău Drăgan (Premiul I, Festivalul „Crizantema de Aur”, ediția 2017)
Gheorghe Procop (laureat al Festivalului „Crizantema de Aur”)

Orchestra de cameră a Operei Române Craiova
Dirijor: Alexandru Iosub

Opera Romana Craiova prezinta "Romanta ne uneste" 2

Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgoviște a iniţiat, la Ministerul Culturii și Identității Naționale și la Comisia Națională a României pentru UNESCO, procedurile oficiale pentru înscrierea ROMANȚEI ROMÂNEȘTI pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO.

Succesul unui asemenea demers ar reprezenta o mare recunoaștere a ROMANTEI ca gen muzical de patrimoniu cultural, precum și o încununare binemeritată a longevităţii Festivalului Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur” de la Târgoviște, al cărui semicentenar este celebrat în acest an.

În acest context, a fost conceput un pun amplu program naţional de concerte de romanţe, desfășurat în parteneriat cu instituţii muzicale profesioniste, cu instituţii de spectacole, cu centre judeţene de cultură și cu posturi regionale ale TVR și Radio România. La concerte sunt invitați laureaţi ai Festivalului Naţional „Crizantema de aur”, alături de intepreţi de romanţe, din fiecare zonă istorică a României.

„Romanta rămâne mereu tânără, mereu sinceră. Ea se revendică din doină, această comoară eternă a folclorului nostru. Romanța! Tinerii o doresc, bătrânii o trec prin amintire. De altfel, compozitorii mai tineri au început, de la o vreme, să o curteze asiduu. Și este, cred, cum nu se poate mai fericită întoarcerea la puritatea izorului. Romanța este, poate, cel mai viabil cântec românesc.”
Ioana Radu, celebră interpretă de romanțe

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.