Opera Romana Craiova : Spectacolul Carmina Burana, sambata seara, in Parcul Nicolae Romanescu

0
584

Opera Romana Craiova : Spectacolul Carmina Burana, sambata seara, in Parcul Nicolae Romanescu 1Opera Romana Craiova va prezenta sambata, 15 iunie 2019, de la ora 21.00, pe scena Teatrului de Vara din Parcul Nicolae Romanescu, spectacolul muzical-coregrafic Carmina Burana pe muzica lui Carl Orff. Reprezentatia, sub conducerea muzicala a dirijorului Marius Hristescu, va inchide stagiunea 2018-2019 a institutiei. Intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Isi dau concursul Orchestra, Corul si Baletul Operei Romane Craiova, solistii Mariana Bulicanu (Chisinau), Federico Buttazzo (Italia) si Lars Fosser (Danemarca). Li se vor alatura magicianul Adriani Popa, Clasa de Balet „Attitude” a Operei Romane Craiova (coregrafia: Eva Stefanescu), in parteneriat cu Asociatia I.S. Dragulescu (profesor coordonator: Olguta Ilie), Corul de copii al Liceului de Arte „Marin Sorescu” (dirijor: Florian George Zamfir) si Clubul Sportiv „Star Dance” Craiova (antrenor: Galina Uncu). Coregrafia este realizata de Laurentiu Nicu, Pavel Uncu si Nicolae Popa.

Carmina Burana (denumirea latina pentru Cantece din Beuern) este numele unui manuscris care contine 254 de poezii si texte dramatice din secolele XI, XII si XIII. Manuscrisul a fost gasit in 1803 in manastirea benedictina Benediktbeuern, in Bavaria si se afla in prezent in biblioteca nationala bavareza in München, Germania.

Istoria celebra a cantatei scenice Carmina Burana incepe prin descoperirea acestei lucrari cu texte medievale, de catre compozitorul Carl Orff, intr-un catalog de anticariat. De la prima sa auditie (8 iunie 1837, Frankfurt am Main) si pana in prezent, Carmina Burana se bucura de o celebritate fara precedent. Explicatia vine din forta de comunicare a partiturii si din efectul extrem de puternic si placut obsesiv al celor mai cunoscute pasaje ale sale.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.