ORA DE IARNA 2020: TRECEREA ARE LOC IN ACEASTA NOAPTE !

0
259

Romania trece la ora de iarna in acest weekend. In noaptea de sambata spre duminica, ceasurile se vor da cu o ora inapoi, iar 25 octombrie va deveni cea mai lunga zi din an.

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, România trece oficial la ora de iarnă. Ora 04:00 va deveni ora 03:00, iar duminică, 25 octombrie, va deveni astfel cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.

În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de 2 ore, spre deosebire de perioada orei de vară, când diferenţa este de 3 ore.

Motiv de bucurie pentru toţi românii: vom dormi mai mult cu o oră în acest weekend, însă veştile nu sunt chiar în totalitate bune. Medicii atrag atenţia că schimbarea orei poate aduce după sine efecte vizibile asupra organismului. Copiii și vârstnicii resimt cel mai puternic această schimbare. Din acest motiv, cei de la Ministerul Sănătății au cerut în urmă cu doi ani să se renunțe la schimbarea orei.

AR PUTEA FI ULTIMUL AN IN CARE VOM MAI INTOARCE CEASURILE INAPOI CU O ORA.
Comisia Europeana a propus renuntarea la schimbarea sezoniera a orei in Europa, dar pana acum nu exista o decizie oficiala. Oficialitatile de la noi sustin insa acest demers pe motiv ca schimbarea orei poate avea efecte negative asupra organismului uman.

Ultimele informatii indica ca anul 2020 ar putea fi ultimul in care se produce aceasta schimbare. O decizie oficiala urmand sa se ia incepand cu anul viitor 2021. Initial, anuntul trebuia sa aiba loc in luna aprilie 2020, dar din cauza pandemiei de Covid-19, demersul a fost amanat.

In vara anului 2018, Comisia Europeana a organizat o consultare publica pe aceasta tema si a primit 4,6 milioane de raspunsuri. Mai precis, 84% au raspuns in favoarea renuntarii la modificarea semestriala a orei iar 16% au raspuns in favoarea pastrarii sistemului de schimbare sezoniera a orei.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.