Ordinul Ministerului Sanatatii care REGLEMENTEAZĂ tratamentele balneare în pandemie a fost publicat în Monitorul Oficial

0
133

Informație de ultimă oră pentru românii care trebuie să urmeze tratamente balneare în cursul acestei veri. Ordinul emis de Ministerul Sănătăţii care cuprinde regulile pentru derularea tratamentului balnear pe durata pandemiei a fost publicat în Monitorul Oficial.

Pacienţii trebuie să-şi facă programare, prin mijloace de comunicare la distanţă, şi vor fi supuşi triajului epidemiologic. Ordinul prevede reguli pentru triajul pacienţilor, pentru accesul în bazele de tratament, cu şi fără paturi, dar şi reguli generale pentru unităţi şi personal.

Ordinul publicat, sâmbătă, în Monitorul Oficial prevede un triaj iniţial al pacienţilor şi un triaj epidemiologic.

Pacienţii trebuie să se programeze prin mijloace de comunicare la distanţă – e-mail, telefon – şi încă din momentul respectiv se face un triaj iniţial.

Citeste si :  Laurențiu Ivanovici, managerul SCJU Craiova: Unitatea Funcțională pentru Arși își va începe activitatea din ianuarie 2022

Acesta constă în încadrarea pacienţilor în una dintre cele patru categorii stabilite de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii Sănătăţii: Grupa 1 – pacient asimptomatic fără contact cu vreo persoană cu afecţiuni virale, dar făcând parte din grupa de risc, Grupa 2 – pacient asimptomatic fără contact cu persoane simptomatice, Grupa 3 – pacient asimptomatic, dar care a intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu coronavirus sau Grupa 4 – pacient diagnosticat cu coronavirus.

Vot fi primiţi la tratament balnear doar pacienţii din primele două categorii, iar la prezentarea în unitate se face triaj epidemiologic, constând în măsurarea temperaturii. Pacienţii vor completa o declaraţie pe proprie răspundere referitoare la coronavirus şi sunt obligaţi să poarte mască de protecţie şi protecţie pentru încălţăminte.

Citeste si :  Ministrul Sanatatii, anunt MAJOR pentru toti pacientii: Pretul medicamentelor va fi modificat

Ordinul prevede şi reguli pentru personalul unităţilor de tratament, respectiv purtarea echipamentului corespunzător, termometrizarea la intrarea în tură şi, dacă este posibil, folosirea de căi de acces diferite de cele ale pacienţilor.

Recepţia trebuie să funcţioneze cu o singură persoană pe tură, iar accesul în vestiar se permite pentru o singură persoană odată.

În sălile de aştetare trebuie să existe dezinfectant pentru pacienţi şi este recomandat să existe o singură persoană care aşteaptă, în acest sens urmând a se lăsa suficient timp între consultaţii. Dacă sunt mai multe persoane odată în sala de aşteptare, unitatea va asigura distanţă de 2 metri între acestea.

Citeste si :  31 mai - Ziua Mondiala fara Tutun

În sălile de tratament, aparatele trebuie distanţate la un metru şi jumătate şi pot intra cel mult doi pacienţi odată. De asemenea, la finalul fiecărei proceduri, fiecare sală şi fiecare echipament vor fi dezinfectate.

Ordinul mai face referire şi la procedurile privind măsuri generale pentru unităţile balneare, cu şi fără paturi.

În cea de-a treia etapă de relaxare, care începe din 15 iunie, Guvernul a aprobat reluarea tratamentelor balneare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.