Ordonanta Militara ignorata de Mitropolia Olteniei ! Maine este anuntata o Procesiune cu Icoana Maicii Domnului in Cetatea Baniei

1
138

Maine intra o noua Ordonanta Militara prin care sunt intezise deplasarile fara motiv in afara locuintei. Cei care parasesc locuinta pot sa o faca doar pentru a merge la munca, in baza unei adeverinte de la angajator sau pentru alte activitati, cum ar fi cumparaturile de stricta necesitate, in baza unei declaratii pe propria raspundere.

In acest context , Mitropolia Olteniei ignora aceasta Ordonanta Militara si organizeaza o Procesiune in Craiova cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Catedrala Maica Precista – Dudu din Craiova si racla cu moastele Sfantului Ierarh Nifon ..

“Cu binecuvantarea si participarea directa a Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Catedrala „Maica Precista” – Dudu din Craiova si racla cu moastele Sfantului Ierarh Nifon, de la Catedrala Mitropolitana „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie”, vor fi scoase in procesiune maine, 25 martie, de Praznicul „Bunei Vestiri”. Astfel, dupa Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, un grup restrans de preoti, in frunte cu IPS Parinte Mitropolit, va porni de la Catedrala „Maica Precista” – Dudu, in jurul orelor 11,00. La scoaterea Icoanei Maicii Domnului din sfantul locas vor fi rostite ectenii si cereri de izbavire pentru poporul roman binecredincios de pretutindeni de noua boala molipsitoare (noua epidemie). La orele 11,15, procesiunea se va opri la Catedrala Mitropolitana „Sfantul Dimitrie”, unde se vor alatura moastele Sfantului Ierarh Nifon. De aici, IPS Parinte Mitropolit Irineu, insotit de preotii slujitori, vor porni pe principalele strazi ale Baniei, rugand pe Dumnezeu si pe Maica Domnului pentru sanatatea si izbavirea poporului si a cetatii. Procesiunea nu va avea nici o oprire, respectand toare regulile impuse de situatia de criza, vizand in principal spitalele orasului si toate centrele de ajutor sanitar. Fiecare biserica va intampina procesiunea cu sunet de toaca si bataie de clopot.” se arata in comunicatul Mitropoliei Olteniei..

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Primul caz de coronavirus din Romania, in Gorj! Mai sunt in lucru inca 33 de teste din Gorj si Dolj..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.