Ore de curs de 30 de minute, predate la “Odobleja”

0
120

Ore de curs de 30 de minute, predate la "Odobleja" 1Decizia a fost luata de catre Consiliul de Administratie al Colegiului National “Stefan Odobleja” , dupa ce Liceul “Voltaire” a fost mutat in incinta colegiului, Inspectoratul Scolar Dolj nefiind de acord cu aceasta modificara nelegala.
Cadrele didactice care predau in „Stefan Odobleja” sustin ca activitatea le-a fost data peste cap dupa ce Liceul “Voltaire” a fost mutat . Pentru ca proiectul pe fonduri europene nu le permite transformarea laboratoarele in sali de clasa, cei din Consiliului de Administratie al unitatii de invatamand au recurs la varianta reducerii ca timp a orelor de curs, pentru ca prin rotatie, salile de curs, sa fie ocupate, atat de elevii din “Odobleja”, cat si de cei din “Voltaire”.
Elevii confirma dificultatile survenite in urma mutarii celui de-al 2-lea liceu si sustin ca li s-a transmis sa se adapteze la noua structura a cursurilor, dascalii sperand, totusi, ca Instanta de Judecata va decide nelegalitatea fuzionarii celor 2 institutii.
„Cat dureaza procesul, ni s-a spus ca vom avea ore de 30 de minute. Este un pic mai ciudat, dar aceasta este situatia. Profesorii spun ca nu mai avem sali de clasa suficiente pentru a ne desfasura activitatea asa cum ar trebui. Nu ai timp sa faci mare lucru. Cei din clasele a IX-a si a X-a vin de dimineata pana la 11.30, apoi intram noi”, a declarat unul dintre elevii colegiului.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Dolj nu sunt de acord cu decizia luata de catre cei din Consiliului de Administratie al unitatii scolare, sugerandu-le sa ia toate masurile pentru a intra in legalitate.
„Consiliulul de Administratie al Colegiului Stefan Odobleja din Craiova a hotarat ca ora de curs sa fie de 30 de minute. Inspectoratul Scilar Judetean Dolj a solicitat conducerii Colefiului Stefan Odobleja sa intreprinda toate masurile pentru a intra in legalitate”, a declarat Litoiu.
Conform legii, fiecare ora de curs predata trebuie sa aiba 50 de minute, cu o pauza de 10 minute.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Ce interdictie i-a pus Vali Vijelie fiicei sale, dupa ce i-a cumparat un bolid de peste 50 000 de euro?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.