Paine si CIRC in sedinta Consiliului Local Craiova !

0
1074

Sedintele Consiliului Local Craiova au inceput sa fie precum un circ pentru ca actuala administratie este decisa sa nu accepte nimic de la opozitie . Cand vine vorba de cum se cheltuie banul public se face un scut iar nimeni nu este vinovat .

Directorii de la SRL-urile primariei raman cu aceleasi salarii. Deocamdata. Asta pentru ca cele trei proiecte de hotarare de pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului Local Craiova au fost retrase.

Rectificarile bugetare aprobate in sedinta de joi au fost criticate de Dumitru Manescu, consilier local din partea ALDE.

„Rectificarile pe care le facem luna de luna confirma ceea ce v-am mai spus: ca bugetul a fost facut din pix, fara legatura cu realitatea. Una este sa facem o rectificare de buget pentru a primi bani pentru aparatura medicala si alta este sa aprobam in iunie ca asta iarna a fost frig si ca trebuia prevazuti bani pentru caldura. Sau, cum e situatia unei societati din subordinea noastra, SC Piete si Targuri, sa aprobam ca trebuie dati bani pentru niste procese pierdute, de care se stia din anul 2018. Trebuia prevazuti banii in buget, nu sa venim cu rectificari luna de luna“, a spus Dumitru Manescu conform Gazeta de Sud .

Trei piete volante in Craiova !

Consilierii locali au fost, totusi, de acord cu propunerea SC Piete si Targuri SRL de a se infiinta trei noi piete volante in Craiova. Acestea ar urma sa functioneze in Piata „Mihai Viteazul“, pe esplanada Teatrului National si in Centrul Istoric, strada Theodor Aman, zona pietonala.

Filarmonica Oltenia si  Opera Romana Craiova verificate !

Conform Jurnalul Olteniei , s-au facut verificari la Filarmonica Oltenia si la Opera Romana Craiova pentru a se afla cum au fost distribuite invitatiile la spectacolele organizate de cele doua institutii. Rezultatele ar trebui prezentate in zilele urmatoare, fiind acum „pe circuit”, dupa cum a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu, joi, in sedinta Consiliului Local Municipal Craiova.

In sedinta de joi a Consiliului Local Craiova, consilierul Adriana Ungureanu (PNL) a solicitat, din nou, lamuriri cu privire la criteriile de distribuire a invitatiilor.

„Sa-mi justificati cum pot managerii celor doua institutii, Filarmonica si Opera sa dea aceste invitatii, intrucat Craiova are 260.000 locuitori, la cele doua spectacole de la Sala Polivalenta unde nu s-au facut deloc incasari. Sa ne spuna si noua cui au fost invitatiile date, pe ce criterii si cum, Curtea de Conturi, nu s-a sesizat ca aceste invitatii date fara sustinere sa le plateasca managerii celor doua institutii”, a spus Adriana Ungureanu.

Bianca Predescu, consilier local (PSD) si reprezentant in Consiliul de Administratie al Operei Romane Craiova spune ca abia acum, la aceasta institutie urmeaza sa fie intocmit un regulament pentru acordarea invitatiilor la spectacole.

„O sa vi se raspunda si la Filarmonica”, a fost tot ce a avut edilul de comentat.

Aceasta, in conditiile in care consilierul local, Adriana Ungureanu, a ridicat si problema jignirilor aduse de managerul Filarmonicii Gabriel Zamfir, jigniri pentru care a fost depusa plangere la Politie.

„Am depus plangere la Politie intrucat m-a facut „analfabeta in stare pura”, stiti foarte bine domnul manager. Si-a permis sa ma jigneasca in halul acesta, eu fiind consilier local al Consiliului Local al municipiului Craiova. Nu mi se pare corect ca acest om sa isi bata joc de noi in halul acesta. Sper sa luati masuri in acest sens”, a spus Adriana Ungureanu.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.