Panica in PSD ! Seful AEP le-a spus ca nu au fost probleme cu tabletele. Refuza sa preia tabletele de la STS

0
105

Presedintele AEP Constantin Buica a declarat, miercuri, ca tabletele folosite in sectiile de vot la alegerile din 26 mai au fost testate inainte de ziua scrutinului de Autoritatea Electorala si Serviciul de Telecomunicatii Speciale si nu au fost constatate „vulnerabilitati” in functionarea lor.

„Din informatiile noastre si asa cum arata sistemul informatic, nu ar trebui sa se poata efectua astfel de operatiune ca un cetatean sa poata sa mearga sa voteze si el sa nu fie identificat in sistemul informatic. Pe baza informatiilor puse la dispozitie de colegii nostri informaticieni, nu ar trebui sa existe vulnerabilitati in acest sistem. Aceste tablete au fost puse la dispozitia AEP si impreuna cu STS au fost diverse teste pe CNP-uri si s-a constatat ca nu ar exista vulnerabilitati. Nu stiu daca mai exista o alta posibilitate ca dupa ce AEP sa fie autorizata aceasta tableta sa poata sa fie schimbata aplicatia. Nu cred ca ar avea cineva curaj sa o faca, deoarece pe legea penala introducerea in sistemele informatice electorale ale unor date si mecanisme este sanctionat penal”, a declarat, miercuri, presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Constantin Mituletu Buica, in cadrul audierilor din Comisia de anmchetare a posibilelor fraude la alegerile din 26 mai, informeaza Mediafax. Comisia este condusa de Lia Olguta Vasilescu, care promoveaza insistent scenariul „fraudarii” alegerilor. Din comisie face parte din Catalin Radulescu „Mitraliera”.

Citeste si :  Dosar nou pentru Lia Olguta Vasilescu pentru luare de mita !

Acesta a mai spus ca a purtat discutii despre preluarea de catre AEP a sistemelor informatice folosite la vot, insa institutia condusa de Mituletu Buica nu avea capacitatea necesara pentru operationalizarea softului.

„Am avut discutii cu decidentii. In termen de 3 luni, AEP nu are capacitatea institutionala de a prelua acest sistem informatic si comunicatile in ceea ce priveste alegerile din Romania. Exista in actul normativ pe care l-am infiintat o retea electorala nationala tocmai in scopul asta. Am identificat institutii care au echipe de informaticieni, cum ar fi MCSI, ANCOM, astfel incat incet sa preluam aceste aplicatii si acest sisteme informatice. Nici INS, nici STS nu sunt confortabili ca este aceasta suspiciune cu privire la activitatea lor”, a declarat presedintele AEP.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.