Panouri fotovoltaice pe fonduri europene

2
645

Panouri fotovoltaice pe fonduri europene 1La sfarsitul lunii martie, romanii vor putea beneficia de fonduri europene de 100 de milioane de euro pentru montarea de panouri fotovoltaice. Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat vineri ca s-a prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru instalatori, pentru ca foarte multi nu au apucat sa faca acest lucru, iar interesul este ridicat.

Procedura prin care oamenii pot primi pana la 90% din valoarea totala a unui sistem fotovoltaic este una foarte simpla.
Statul subventioneaza cu 20.000 de lei persoanele fizice care doresc sa isi monteze panouri fotovoltaice acasa. Reprezinta pana la 90% din valoarea totala a unui astfel de sistem, iar restul de 10% trebuie platit de catre beneficiarul sistemului.Pentru obtinerea celor 20.000 lei de la stat beneficiarul trebuie sa mearga la un instalator validat de Administratia Fondului de Mediu, pentru inscriere, cu urmatoarele documente: cerere de finantare tehnoredactata, copia actului de identitate, extrasul de Carte Funciara nu mai vechi de 30 zile, rezultat pentru dreptul de proprietate, si dovezi ca nu are restante la taxe si impozite.Montarea este destul de usoara pentru cei care au experienta in domeniu. Sistemul furnizeaza energia necesara consumului instant pentru o gospodarie normala, spune Cristian Sanda, reprezentant al unei firme de instalari.

Energia produsa de panourile fotovoltaice poate fi monitorizate foarte usor cu ajutorul unei aplicatii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.