Parchetul General: In cazul a 40 de procurori inceteaza delegarea. Dintre acestia, 20 pleaca din DNA si 4 de la DIICOT

0
463

Parchetul General: In cazul a 40 de procurori inceteaza delegarea. Dintre acestia, 20 pleaca din DNA si 4 de la DIICOT 1Parchetul General: In cazul a 40 de procurori inceteaza delegarea. Dintre acestia, 20 pleaca din DNA si 4 de la DIICOT. Parchetul general a raspuns unei solicitari de presa si a precizat ca 40 de procurori vor parasi Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, inclusiv Sectia parchetelor militare, DNA si DIICOT ca urmare a intrarii in vigoare a modificarilor privind delegarile (interimatele), relateaza G4Media.ro.

“Numarul procurorilor carora le inceteaza delegarea, ca urmare a faptului ca nu au grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, este:

– la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – 16 procurori (inclusiv Sectia parchetelor militare);

– la Directia Nationala Anticoruptie – 20 procurori;

– la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – 4 procurori”, se arata in raspunsul Parchetului general.

Sectia pentru procurori a CSM va lua in discutie, marti, situatia delegarilor din cadrul Ministerului Public (Parchetului general).

G4Media.ro a dezvaluit, luni, cum noile prevederi aduse de legile modificate ale Justitiei privind vechimea si gradul profesional au impact negativ asupra instrumentarii marilor dosare precum cel al Revolutiei si al Jandarmeriei, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Astfel, 2 dintre cei 3 procurori care se ocupa de instrumentarea dosarului Jandarmeriei ar trebui sa paraseasca Sectia Parchetelor Militare din Parchetul general sau sa nu mai lucreze in dosar.

Este si cazul colonelului Ionel Corbu, delegat sa lucreze in dosarul Jandarmeriei. El are vechime de 20 de ani, insa nu are grad profesional de PICCJ, ci de parchet de tribunal. De asemenea, 3 dintre cei 6 procurori militari delegati sa instrumenteze dosarul Revolutiei ar putea sa plece sau sa nu mai lucreze in dosar.

“Din pacate, proiectele de acte normative care sunt facute in graba sunt de natura sa afecteze dosarele care sunt in curs. Spre exemplu, in marile dosare care sunt pe rolul Ministerului Public, sunt foarte bine cunoscute acestea, spre exemplu, cele pe rolul Sectiei Parchetelor Militare, au fost concentrate resursele umane prin delegare, aduse de la mai multe parchete pentru a rezolva dosare mari si complexe. Ei, bine, in aceste situatii vor inceta delegarile pe functiile respective, iar colectivele care lucreaza in acest moment vor fi desfiintate. Va fi foarte dificil de imaginat cum vor putea fi finalizate aceste dosare, despre care toata lumea sustine ca dorim sa fie finalizate ca Romania sa nu mai plateasca sume mari de bani in urma condamnarilor CEDO”, a declarat la CSM procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar.

Views: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.