Parizer pentru copii retras de pe piață din cauza că ar putea fi contaminat cu metale

0
226

Parizerul pentru copii Martinel Mortadella de la Reinert a fost retras de pe piață. Producătorul a luat această decizie ca urmare a suspiciunii că pe parizer ar fi putut să ajungă praf de metal în urma unei defecțiuni la linia de producție.

Un popular parizer pentru copii a fost retras de pe piață după o suspiciune că ar putea fi contaminat cu metale în urma defecțiunii unor mașini de producție, a anunțat ANSVSA.

„The Family Butchers retrage preventiv următoarele produse – nu există niciun pericol pentru sănătate:

Martinel Mortadella 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021 inclusiv Martinel Mortadella din carne de pasare 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021 inclusiv.
Clienții care au cumpărat produse cu data de valabilitate menționată, le pot returna în magazinele lor de cumpărături cu restituirea prețului de cumpărare chiar și fără prezentarea bonului de casă”, a anunţat ANSVSA.

Parizer pentru copii retras de pe piață din cauza că ar putea fi contaminat cu metale 1

Mihai Ponea, directorul ANSVSA, a precizat, la Antena 3, că „este o măsură de prevenție a producătorului ca urmare a unei defecțiuni la o linie de feliere și ambalare pentru a exclude posibilitatea ca pe suprafața unor produse să existe urme minime de praf de metal”.

„Nu este vorba despre reziduri de metale grele în produs. Ca urmare a acestui risc minim, producătorul a inițiat procedura de retragere. Acest lot are în jur de 60.000 de bucăți, 40.000 au fost puse sub sechestru în depozitul producătorului, urmând a fi incinerate. Restul de 20.000 au fost ieri și alaltăieri retrase de la comercializare. Echipe de la ANSVSA au fost la lanțurile de supermarketuri, au supervizat retragerea, iar acolo unde am fost sesizați că încă mai există pe raft acel produs, supermarketul a fost sancționat cu 40.000 de lei pentru neglijența unui angajat de a nu retrage acel produs. Producătorul a inițiat foarte repede această retragere și, în proporție de peste 95% au fost retrase de pe piață, dar repet, este o măsură de protecție. Marea majoritate a lotului a fost retrasă de la comercializare”, a declarat Mihai Ponea, director ANSVSA.

La rândul lor, reprezentanţii companiei producătoare au precizat că:

„Cerințele de calitate pentru toate produsele salamuri pentru copii din sortimentul Martinel sunt extrem de stricte. Noi verificăm în mod regulat toate etapele de lucru din producție. În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente, că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal. Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate.

Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb. Regretăm incidentul și ne cerem scuze tuturor clientilor pentru neplăcerile create”.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.