Parlamentul European a aprobat proiectul pilot Dezvoltarea durabila a porturilor din bazinul Rin – Dunare

0
391

Parlamentul European a aprobat proiectul Dezvoltarea durabila a porturilor din bazinul Rin – Dunare. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a propus acest proiect pentru bugetul 2021.

Pactul Ecologic prevede ca transportul pe apa trebuie sa devina un important mod de transport .

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a propus acest proiect pentru bugetul 2021
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a propus acest proiect pentru bugetul 2021

“Transformarile ce vor decurge din Pactul ecologic vor insemna nu doar trecerea autovehiculelor de la combustibilii fosili la combustibili alternativi, ci si transferul transportului (mai ales cel de marfa) de pe rutie pe cale ferata si caile navigabile.

Romania primeste asadar o oportunitate exceptionala sa capitalizeze tot ce poate oferi Dunarea. Proiectul pilot pe care l-am propus, vizeaza finantarea unor studii privind dezvoltarea unui sistem de operare ecoeficient in portul Giurgiu. Alte studii finantate tor prin acest proiect vor contribui la realizarea „axei cailor navigabile Rin / Meuse-Main-Dunare.

In total, Parlamentul European a propus un pachet de 59 de proiecte-pilot si actiuni pregatitoare care urmeaza sa fie incluse in bugetul 2021 in valoare de 71,75 milioane EUR in credite de angajament si 43,33 milioane EUR in credite de plata”, a explicat deputatul european, intr-o postare pe pagina sa de facebook.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.