Parlamentul European sustine in continuare candidatura Laurei Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European

0
90

Parlamentul European sustine in continuare candidatura Laurei Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European, potrivit unui comunicat al PE.

„La cererea Conferintei presedintilor Parlamentului European, presedintele David Sassoli va trimite in orele urmatoare o scrisoare Consiliului pentru reafirmarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru Laura Codruta Kovesi ca procuror sef european”, se arata in acest comunicat.

“Inaintea reuniunii informale a ministrilor de Justitie si Afaceri Interne de la Helsinki, Parlamentul doreste sa reafirme angajamentul fata de Laura Codruta Kovesi drept candidat al Parlamentului European pentru postul de procuror sef european. Este esential ca anchetele si urmarirea penala a prezumtivelor infractiuni impotriva bugetului UE, a coruptiei sau TVA transfrontaliera sa fie asigurate cat mai rapid posibil”, a declarat David Sassoli, presedintele PE.
Potrivit reglementarilor europene, seful Parchetului European este desemnat de comun acord de Parlamentul European si de Consiliu, pentru un mandat de 7 ani. Decizia Consiliului (statele membre) se ia prin majoritate simpla.

Acest anunt vine dupa ce, cu doua zile in urma, Dacian Ciolos, liderul grupului parlamentarilor europeni Renew Europe, a anuntat ca Franta o va sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European, in locui lui Jean-François Bohnert, care va conduce parchetul anticoruptie francez.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Claudiu Manda a iesit la cumparaturi ! PSD racolează 14 primari ALDE şi PNL din Dolj!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.