Parlamentul intra in sesiune extraordinara! Modificarile la Codul penal, la un pas de adoptare

0
110

Parlamentul intra in sesiune extraordinara! Modificarile la Codul penal, la un pas de adoptare 1Parlamentul intra in sesiune extraordinara, incepand de luni si pana in 19 iulie, pentru adoptarea contestatelor modificari la Codul penal. De asemenea, ar urma sa fie adoptat si Codul administrativ, care prevede, printre altele, pensii speciale pentru alesii locali.

Potrivit prevederilor legale, sesiunea parlamentara ordinara s-a incheiat in 30 iunie. Decizia convocarii Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara in perioada 2 – 19 iulie a fost luata de Biroul permanent. Conform regulamentului, Camera Deputatilor se intruneste si in sesiuni extraordinare la cererea presedintelui Romaniei, a Biroului permanent sau a cel putin unei treimi din numarul deputatilor.

Citeste si :  Reactia lui Liviu Dragnea dupa anuntul lui Klaus Iohannis cu privire la schimbarea Codului Penal

De asemenea, Senatul a fost convocat in sesiune extraordinara pana in 19 iulie. Proiectul de modificare a Codului penal se afla deja pe ordinea de zi de marti a Senatului, “sub rezerva depunerii raportului”.

“Propunerea legislativa privind punerea in acord a prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificarile si completarile ulterioare, cu deciziile Curtii Constitutionale, Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European si a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale, Directivei 2014/42/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind inghetarea si confiscarea instrumentelor si produselor infractiunilor savarsite in Uniunea Europeana”, conform ordinii de zi a Senatului. De asemenea, se mentioneaza ca proiectul va fi votat in procedura de urgenta.

Citeste si :  Codul Penal a fost adoptat!

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara in urma cu o saptamana, raspunzand unei intrebari, ca este exclusa adoptarea modificarii Codului penal printr-o Ordonanta de Urgenta, dar ca acestea “trebuie inchise odata” de catre comisie, astfel incat sa intre la vot. “O sa facem o sesiune extraordinara, dar nu putem face o sesiune extraordinara toata vara. Si atunci o sa cer astazi, si eu, si domnul Tariceanu celor din comisie sa inchida odata Codul penal, sa mearga la votul final, dupa care intra in circuitul obisnuit”, afirma Dragnea.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.