Parlamentului a votat noul Guvern dupa ce ministrii au primit aviz favorabil in comisii

0
536
Parlamentului a votat noul Guvern dupa ce ministrii au primit aviz favorabil in comisii
Parlamentului a votat noul Guvern dupa ce ministrii au primit aviz favorabil in comisii 1
Parlamentului a votat noul Guvern dupa ce ministrii au primit aviz favorabil in comisii

Miniștrii Guvernului Mihai Tudose au depus jurământul, joi, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a președinților celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului României.

Va aducem cateva declaratii facute la comisii de catre cei care urmeaza sa ocupe un post de ministru si incepem cu Rovana Plumb pentru funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene.
„Principalul nostru obiectiv în ceea ce privește absorbția fondurilor europene este acreditarea autorităților de management pentru fondurile structurale și de investiții. Pe data de 28 aprilie au fost transmise către Autoritatea de Audit toate procedurile necesare pe fiecare autoritate de management care gestionează cele 10 programe operaționale. Așteptăm ca într-o perioadă relativ scurtă primele trei autorități de management, respectiv pentru Programul Operațional Asistență Tehnică, PO Capacitate Administrativă și PO Inițiativa pentru IMM-uri să fie acreditate și să putem să transmitem către Comisia Europeană declarațiile de cheltuieli, la fel și pentru celelalte programe: Infrastructură Mare, Capital Uman, Competitivitate și POR”, a spus Plumb.

Continuam cu Mihai Fifor pentru funcția de ministru al Economiei : „Obiectivul strategic al programului de guvernare pe domeniul economiei îl constituie implementarea unui alt model de politică industrială care să genereze creștere economică inteligentă a României”

Victor Negrescu pentru afaceri europene : „Știu că s-a pornit de foarte departe și în ultimele luni s-au întâmplat evoluții importante, care trebuie continuate. Într-adevăr, această președinție nu este legată doar de partea de organizare propriu-zisă, dar și de mesajul pe care țara noastră îl poate transmite. (…) Este un moment în care imaginea României poate fi îmbunătățită pe plan extern și mai ales la nivel european și am de gând să susțin ideea aceasta a unui consens care va permite, într-adevăr, să avem o președinție prolifică, în care o serie dintre prioritățile noastre naționale să fie puse pe agenda europeană”

Teodor Meleșcanu pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe : „Specificitatea politicii externe este aceea că ea nu se schimbă de la o zi la alta, nici de la o lună la alta, nici de la un an la altul. Nevoia unei predictibilități în politica externă este foarte mare, pentru că asta ne dă credibilitate și am hotărât să rămân și să contribui cu tot ce pot la creșterea profilului României pe plan internațional Parteneriatul Strategic cu Statele Unite, care mai ales după vizita președintelui Iohannis la Washington — prima și singura vizită de până acum a unui președinte din zona Europei Centrale și de Est—, a deschis niște perspective foarte importante. Sigur, baza Parteneriatului Strategic este în mare măsură concentrată pe problemele de apărare și de securitate, dar în același timp o importanță deosebită o are și latura economică a Parteneriatului Strategic și anul acesta va fi probabil cea mai mare acțiune organizată în România de către Departamentul de Comerț din Statele Unite (…), unde vor participa peste o sută de companii americane de prima mână, interesate să investească în România „

Mircea Dobre pentru funcția de ministru desemnat al Turismului :”La ora actuală este în avizare externă (voucher-ul n.r), a trecut de avizarea de la Ministerul Muncii, se află la Ministerul de Finanțe. Săptămâna viitoare vom discuta cu ministrul de Finanțe ca să accelerăm și introducerea acestora. Ideea este în felul următor, ele intră în vigoare de la 1 iulie, fără doar și poate, pentru că prorogarea termenului, pe ordonanța 8/2009, modificată în 2014, se termină pe 30 iunie 2017. De la 1 iulie, dacă cineva și-a prevăzut în buget, la începutul anului, fila bugetară vouchere de vacanță, le poate acorda, are temeiul legal. Ceea ce ne dorim noi să facem este să instituim o anumită obligativitate, în așa fel încât anul acesta să se dea vouchere de vacanță. Deci, la rectificarea bugetară, cine poate să își introducă voucherele de vacanță, atunci poate să dea aceste vouchere de vacanță. Vor fi vouchere de vacanță, tipărite”, a declarat ministrul desemnat al Turismului, Mircea Dobre.

Liviu Pop pentru funcția de ministru al Educației: „Mă aflu, astăzi, în fața dumneavoastră pentru a implementa programul de guvernare al PSD-ALDE pe domeniul Educației. Mărturisesc că propunerea m-a onorat, dar în același timp m-a responsabilizat. Este pentru prima dată în sistemul de învățământ din România când ministerul poate fi condus de un cadru didactic din învățământul preuniversitar. E un sistem greu sistemul de Educație, un sistem, până la urmă, pilonul principal al dezvoltării acestei țări, de aceea responsabilitatea este foarte mare. (…) Nu putem face un sistem de Educație de calitate dacă nu avem alături de noi actorii secundar ai școli, dacă-i putem numi așa — societatea civilă, administrația locală, părinți. Fapt pentru care tot ce-mi propun să fac va fi în baza unei consultări ample. Sunt măsuri întârziate în programul de guvernare, vom încerca să le recuperăm în cele două luni de vacanță parlamentară. (…) Vă asigur că alături de colegii mei vom implementa pas cu pas programul de guvernare”

Ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Răzvan Cuc :”90 de kilometri de autostradă vor fi gata anul acesta. 15 au fost dați deja în circulație în luna martie, vorbesc de secțiunile A, B și C din lotul II Lugoj-Deva, urmând să avem lotul III și IV Lugoj-Deva, lotul III și IV Sebeș-Turda și intrarea în București, cei trei kilometri”.

„Problemele de mediu pentru România nu sunt ușoare (…) și sunt deja apropieri de finalitatea unor măsuri pe care noi ar fi trebuit să le punem la îndeplinire începând cu 1 ianuarie 2007, de când am intrat ca membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană. Dacă în vechiul mandat 2015 am reușit în mai mică măsură sau poate în anumite domenii în mai mare măsură să pot să îmi îndeplinesc obiectivele pe care eu le-am prezentat în fața Comisiilor reunite dar, în același timp, și obiectivele Guvernului, de data aceasta consider că aceste obiective care sunt prinse și în Programul de Guvernare sunt ale tuturor românilor”, a spus Gavrilescu, propusa pentru portofoliul Mediului.

Florian Bodog pentru funcția de ministru al Sănătății : „Am nevoie de curaj pentru a continua mandatul și fiecare dintre noi, care suntem în echipa MS, avem nevoie de curaj pentru a trece peste absolut toate problemele care sunt ridicate, probleme pe care le știți. Consider că trebuie să fim constructivi și consider că trebuie să încercăm să facem lucruri pentru sistemul de sănătate și vă asigur de buna mea credință și de toată determinarea mea de a trece peste absolut orice piedică ce îmi este pusă”

Tudorel Toader pentru funcția de ministru al Justiției : „Am demarat un amplu proces de evaluare a celor patru Coduri fundamentale — Codul penal, procedură penală, civil, procedură civilă. Am făcut o adresă către toate autoritățile judiciare ale statului. Că este CSM, Înalta Curte, DNA, DIICOT, către mediul academic. (…) Avem în vedere ca, în condiții și evoluții normale, în toamnă să propunem un pachet de măsuri de modificare a celor patru Coduri . Sigur, știu că mulți și-au pus și își pun întrebarea: sunt necesare modificări la cele patru Coduri? Răspunsul meu provizoriu este acela că sunt. (…) Mă bazez pe foarte multe argumente — faptul că doctrina este divizată în interpretarea reglementărilor din cele patru Coduri, faptul că practica judiciară este neunitară, faptul că practica judiciară sesizează, dincolo de caracterul neunitar, anumite omisiuni de reglementare, anumite suprapuneri în reglementare, nevoia completării unei noi reglementări . Știu că în programul de guvernare se vorbește de un colectiv, o echipă la nivelul Ministerului Justiției. Eu cred că este bună, necesară, colaborarea și cu Consiliul Legislativ pentru această amplă procedură de resetare a întregii legislații. (…) De multe ori filosofia legiuitorului din 1991, 1992, care exemplu vrem să îl luăm, nu este foarte bine legată de filosofia legiuitorului care pe parcursul numeroaselor modificări legislative a survenit, a intervenit și sigur a modificat legea. De aceea, cred că, din acest punct de vedere, marea majoritate a legislației trebuie resetată, actualizată, îmbunătățită, adusă la standardele exigențelor actuale ale Constituției, la standarde europene, moderne .”

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.