Alegeri, Moldova. Partidul lui Dodon va avea cel mai mare numar de mandate in Parlamentul moldovean, dar nu are majoritatea

0
116

Alegeri, Moldova. Partidul lui Dodon va avea cel mai mare numar de mandate in Parlamentul moldovean, dar nu are majoritatea 1Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), formatiunea care il sustine pe presedintele prorus Igor Dodon, va avea cel mai mare numar de mandate in Parlamentul moldovean in urma alegerilor legislative, dar nu are majoritatea necesara formarii guvernului .
In cadrul sedintei extraordinare a Comisie Electorale Centrale au fost efectuate totalurile scrutinului din 24 februarie. Astfel, membrii CEC au stabilit numarul mandatelor de deputat in Parlamentul Republicii Moldova ce revin concurentilor electorali in circumscriptia nationala si uninominala.

Partidul Socialistilor (centru-stanga, prorus) va avea 35 de mandate in Parlamentul de la Chisinau, care are 101 de membri. Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de Vladimir Plahotniuc, urmeaza sa aiba 30 de mandate, in timp ce 26 de mandate revin Blocului electoral proeuropean ACUM, format din Platforma Demnitate si Adevar, condusa de Andrei Nastase, si Partidul Actiune si Solidaritate, condus de Maia Sandu. Clasamentul este completat de Partidul SOR (prorus), care va avea 7 mandate.

Citeste si :  Distribuirea mandatelor la Dolj: PSD – 9, PNL – 3, ALDE – 1, USR – 1 SIMULARE !

Au mai intrat in Parlament candidati independenti foarte apropiati de cercurile Guvernarii: Viorel Melnic si Alexandr Oleinic de pe circumscriptiile din Stanga Nistrului plus presedintele Consiliului Raional Cahul sustinut de PDM, Ion Groza .

In conformitate cu prevederile Codului electoral, au fost excluse din procesul de atribuire a mandatelor de deputat partidele si alte organizatii social-politice care au intrunit mai putin de 6 la suta din voturile valabil exprimate la alegerile parlamentare in circumscriptia nationala din 24 februarie 2019.

Citeste si :  Draga PSD , timpul tau a expirat !

Desi s-a clasat pe locul al doilea ca numar total de voturi, Blocul electoral proeuropean ACUM a obtinut mai putine mandate decat PDM si PSRM in circumscriptiile uninominale.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.