Paso Doble – premieră la Teatrul ”Anton Pan” din Râmnicu Vâlcea

0
219
Paso Doble – premieră la Teatrul ”Anton Pan” din Râmnicu Vâlcea
Paso Doble – premieră la Teatrul ”Anton Pan” din Râmnicu Vâlcea

Sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19, la Teatrul ”Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea va avea loc premiera piesei ‘’Paso Doble’’. Spectacolul își propune să aducă în prim-plan impactul bullyingului pe internet asupra adolescenților și modalitățile de combatere a dezvoltării și favorizării acestui fenomen.
Spectacolul este povestea întâlnirii dintre Amalia – o studentă la psihologie – și Lucia – o tânără internată într-un sanatoriu psihiatric. Amalia realizează un studiu despre persoanele cu tendințe suicidare. Astfel, ea se întâlnește cu Lucia care avusese o tentativă de sinucidere cauzată de faptul că fusese victima unei campanii de bullying. Întâlnirea dintre cele două este un prilej ca fiecare să își pună întrebări despre propria viață, despre relațiile cu părinții, despre societate și despre sensul existenței.
Un spectacol despre alegerile pe care le facem și despre presiunea unei societăți tot mai alienate.

Text: Cristi Nedelcu
Regie: Constatin Florescu
Distribuție: Oana Marcu, Teodora Colț, Magda Catone/Gabriela Porumbacu, Ștefan Craiu.
Coregrafie : Andreea Duță
Scenografie: Doru Zanfir
Muzică: Mihai Balabaș și Marina Pingulescu
Imagine: Eduard Predescu

Echipa

Cristi Nedelcu – dramaturg
Născut în 1969 este scriitor, jurnalist și și blogger. A debutat în revista Dilema în 1992 și a publicat în numeroase reviste literare, în paralel cu activitatea din presa scrisă, TV și radio. A debutat editorial în 2006 cu volumul bilingv ”Însemnări despre Shakespeare/ Essays on Shakespeare”, lansat la Festivalul Internațional Shakespeare din Craiova. A publicat mai multe volume de teatru, eseuri și proză. Ultimul volum apărut – ” ”Cimitirul trandafirilor” la editura Litera, în cadrul colecției ”Biblioteca de Proză Contemporană”. Din 2010 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar din 2018 membru PEN Club.

Constantin Florescu – regizor
Născut în 1962. A absolvit Academia de Teatru și Film din Bucuresti, secția actorie, clasa profesorilor Olga Tudorache și Adrian Pintea. Numeroase roluri pe scenă și în filme. A jucat în lung metraje românesti și straine: ,,Undeva în est’’, ,,Le derniere plan’’, ,,Prin cenușa imperiului’’, ,,Modigliani’’, ,, One Point O’’, ,,Calatoria lui Gruber’’, ,, The Wind in the Willows’’, ,,The Armistice’’, ,,Space race’’, ,,Amelia’’ etc., în seriale de televiziune: ,,La urgență’’, ,,Burlacii’’, ”Mangalița”. Predă actoria la Universitatea Hyperion.

Magda Catone – actriță (rol : mama Amaliei)

A absolvit Academia de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1982, la clasa profesorilor Amza Pellea și Ion Cojar. A debutat în film în anul 1981, când încă era în facultate, cu pelicula lui Lucian Pintilie, „De ce trag clopotele Mitică?”. Zeci de roluri în teatru și film. Printre premiile câștigate se numără Premiul de interpretare la Festivalul de teatru de la Brașov din 1983 și Premiul special al juriului la Festivalul de Teatru de la Costinești din 1984.

Oana Marcu – actriță (LUCIA)
A absolvit cursurile Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, iar masterul l-a urmat la Universitatea din București. A interpretat numeroase roluri pe scenă în spectacole ca ”Richard al III-lea”, ”O noapte furtunoasă”, ”Antigona”. A jucat în filmul ”The Wanderers – Vânătorul de spirite” alături de Armand Assante. Filmul a câştigat trofeul pentru Best Horror Feature GSFF.

Teodora Colț – actriță (AMALIA)
A absolvit facultatea în 2018 la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”Ion Luca Caragiale” București, an în care a și debutat în spectacolul ”Livada cu vișini” de Cehov, pus în scenă de regizorul Jeungwoo Son (Coreea de Sud) la Teatrul ”Tony Bulandra” Târgoviște, urmând multe alte roluri în teatru. A debutat în filmul “Izbăvirea” în regia lui Ion Ionescu, film ce va avea premiera anul acesta.

Gabriela Porumbacu – actriță (dublură mama Amaliei)
Absolventă a Universității Hyperion București, a jucat pe scena Teatrului Bulandra în spectacolul ”Coriolanus”, regia Alexandru Darie , precum și pe scena independentă bucureșteană în spectacolul ”Niște fete” , regia Liliana Pană, la Artist Cafe.

Ștefan Craiu – actor (Vlogger-ul)
A absolvit U.N.A.T.C. I.L. Caragiale București, Facultatea de Teatru, promoția 2016. A jucat în spectacole pe scenele Teatrului Bulandra, Teatrul de Artă București, Teatrul George Ciprian Buzău. Este angajat al Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.