Paul Surugiu (Fuego), la Opera Romana Craiova in cadrul spectacolului Unirea cea Mare

0
162

Paul Surugiu (Fuego), la Opera Romana Craiova in cadrul spectacolului Unirea cea Mare 1Paul Surugiu (Fuego), Dinu Iancu Salajanu, Gheorghe Rosoga si Cristina Scarlat sunt invitatii spectacolului extraordinar „Unirea cea Mare”, de Eugen Doga, eveniment al Operei Romane Craiova cu prilejul Centenarului Marii Uniri, pe 1 decembrie 2018, la Sala Polivalenta din Craiova. Spectacolul care reuneste peste 100 de artisti, Orchestra, Corul si Baletul Operei Romane Craiova, este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Craiova si al Consiliului Local Craiova.

Celebrul interpret, in fata unei noi provocari
A abordat mai toate genurile muzicale, pop, latino, folclor, etno, dance, disco si raman de neuitat celebrele sale colinde. Paul Surugiu (Fuego) canta de fiecare data in fata unei sali pline, bucurand spectatorii oriunde in tara. Fanii il pot vedea pe 1 decembrie, cu prilejul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri, intr-o noua ipostaza: interpretand rolul Intreaga Romanie din cantata scenica „Unirea cea Mare”, spectacolul-eveniment al Operei Romane Craiova.
Inainte de repetitia pentru „Unirea cea Mare”, celebrul interpret a transmis un mesaj admiratorilor sai si prietenilor Operei din Craiova:
„Unirea cea Mare este un proiect, spun eu, grandios si trebuie sa ii felicit pe toti cei de aici, de la Opera, pentru initiativa de a-l aduce in fata oltenilor pe unul dintre cei mai mari compozitori pe care ii are Romania, maestrul Eugen Doga. Il pretuiesc enorm si sunt fericit ca pot sa ii strang mana pe scena, aici, la Craiova. Aceasta cantata, scrisa special pentru 1 Decembrie, pentru sarbatoarea noastra nationala si pentru cei 100 de ani de la Marea Unire, vine ca o incununare a carierei sale, dar si ca o incununare a tot ceea ce este frumos, autentic, valoros pentru tara noastra. Spectatorii trebuie sa stie ca impreuna cu Orchestra si Corul Operei Romane Craiova, cu toti colegii de aici, vom pune suflet, pasiune si sunt convins ca va fi o bucurie, un regal muzical, o seara pe care publicul craiovean nu o s-o uite curand.”

Citeste si :  Handbal Feminin : Se anunta spectacol in tribunele Salii Polivalente la Finala Cupei E.H.F.

Paul Surugiu (Fuego), la Opera Romana Craiova in cadrul spectacolului Unirea cea Mare 2

Cantata scenica „Unirea cea Mare” creata de compozitorul Eugen Doga, pe versuri de Nicolae Dabija si Ion Deaconescu este prezentata la Craiova in premiera absoluta. Conducerea muzicala a spectacolului ii este incredintata maestrului Dumitru Carciumaru, regia ii apartine lui Antoniu Zamfir, scenografia fiind creata de Rasvan Draganescu.
Paul Surugiu (Fuego) va interpreta rolul Intreaga Romanie, Dinu Iancu Salajanu va intruchipa Transilvania, Gheorghe Rosoga va fi Tara Romaneasca, iar Cristina Scarlat va reprezenta Moldova si Bucovina. Din distributie fac parte si artistii: Ioan Cherata (Mihai Viteazul), Dan Cornescu (Pan Halippa), Gabriel Jugaru (Doru Popovici), Romulus Nicolae Cucu (Gheorghe Pop de Basesti), Teodor Ispas (Vasile Goldis) si Alexandru Petre (Iuliu Maniu), alaturi de Orchestra, Corul si Baletul Operei Romane Craiova.

Citeste si :  Gasca Zurli vine cu “Lumea lui Multumesc” la Craiova, pe 31 martie

Biletele pot fi cumparate online pe platforma eventim.ro
http://www.eventim.ro/ro/bilete/unirea-cea-mare-de-eugen-doga-craiova-sala-polivalenta-504585/
sau la Agentia de bilete a Operei Romane Craiova: str. Mihai Viteazul nr. 7, telefon: 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro, www.operacraiova.ro

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.