USR si partidul lui Dacian Ciolos (PLUS) decid pe data de 2 februarie daca vor forma o alianta electorala pentru europarlamentare sau vor merge pe liste separate.
Ambele formatiuni inclina pentru varianta de liste comune, situatie in care ar avea mai multe beneficii politice.
Sustinatorii aliantei invoca faptul ca USR si PLUS vor strange mai usor cele 250 de mii de semnaturi, conditia legala pentru depunerea listelor de candidati pentru o eventuala alianta electorala in loc sa stranga fiecare partid separat 250 de mii de semnaturi pentru depunerea listelor, mai ales ca guvernul ar putea intarzia adoptarea formularului tocmai pentru a complica viata celor doua partide de opozitie.
Presedintele Uniunii Salvati Romania (USR), Dan Barna, a declarat marti ca formatiunea pe care o conduce si Partidului Libertatii, Unitatii si Solidaritatii (PLUS) vor stabili pana la inceputul lunii februarie daca formeaza o alianta in vederea participarii la alegerile europarlamentare.
Dan Barna a mentionat ca USR si-a stabilit cei 43 de candidati pentru alegerile europarlamentare in urma unei campanii electorale interne, in cadrul careia membrii formatiunii si-au exprimat in mod democratic optiunile. Intrebat de ce nu a fost invitat si Dacian Ciolos sa faca parte din USR, Dan Barna a replicat ca aceasta invitatie a fost lansata in urma cu un an.
Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca a avut discutii pana acum cu presedintele USR, Dan Barna, dar negocierile pentru o colaborare vor incepe dupa ce vor fi alese si structurile de conducere ale PLUS.
Conventia Nationala a PLUS, la care vor participa 1.800 – 2.000 de delegati, va avea loc sambata, la Bucuresti, urmand a fi alese structurile de conducere ale formatiunii. Potrivit lui Dacian Ciolos, o alta reuniune a Conventiei Nationale a PLUS va avea loc pe 2 februarie, cand se va decide o eventuala colaborare cu USR.
Views: 0