Pe cine credem, pe Dancila sau pe Frans Timmermans?

0
85

Pe cine credem, pe Dancila sau pe Frans Timmermans? 1Premierul Viorica Dancila spune ca a avut un „dialog constructiv” cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. „Ne-a aratat aprecierea pentru modul remarcabil in care ne-am exercitat mandatul de presedintie rotativa”, afirma Dancila.

Premierul a spus, intr-un interviu difuzat miercuri seara de Antena 3, ca s-a intalnit cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care si-a aratat aprecierea pentru modul in care Romania isi exercita mandatul la presedintia Consiliului Uniunii Europene.

„Astazi m-am intalnit cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans. Am avut un dialog constructiv, ne vom intalni si la vizita pe care domnia sa o va face in Romania. Ne-a aratat aprecierea pentru modul remarcabil in care ne-am exercitat mandatul de presedintie rotativa. A mentionat faptul ca echipa pe care o coordonez, alaturi de ministri, alaturi de reprezentanta Romaniei la Bruxelles, a obtinut rezultate foarte bune pe un numar important de dosare”, a declarat premierul, citata de news.ro.

Citeste si :  VIDEO : Dancila si Teodorovici au ajuns sa fuga prin spate chiar si la sediul PSD!

Dancila a spus ca aceasta apreciere nu vine si din partea presedintelui Klaus Iohannis.

„Acest lucru arata aprecierea pe care Comisia Europeana o are fata de Guvernul Romaniei, o apreciere care vine de la Bruxelles si, din pacate, nu vine din partea presedintelui Romaniei pentru lucruri care sunt evidente. De multe ori il vad pe domnul presedinte Iohannis vorbind despre presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, vorbind de anumite lucruri bune care se intampla, dar in spatele acestor lucruri, in spatele dosarelor inchise, in spatele agendei europene, se afla de fapt Guvernul Romaniei, ministri din guvern pe care dansul ii blameaza atat”, a explicat Viorica Dancila.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans i-a transmis premierului Dancila ingrijorarea crescand cu privire la situatia din Justitie, potrivit unui purtator de cuvant al CE.

Citeste si :  Sondaj CURS : Turul II al alegerilor prezidentiale, in functie de adversarul lui Iohannis.

Conform sursei citate, discutia, a doua intr-o luna, a fost „deschisa si onesta”.

„Ei au abordat chestiuni referitoare la Mecanismul de Cooperare si Verificare, iar prim-vicepresedintele CE a exprimat ingrijorarea crescand cu privire la situatia actuala si la cele mai recente evolutii. El a declarat ca sunt necesare progrese rapide in toate chestiunile care au provocat ingrijorare in ultimele saptamani. Cei doi oficiali au decis ca experti din Romania si ai Comisiei Europene sa se intalneasca saptamana viitoare pentru a discuta aceste probleme”, a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.