Peisaje, portrete, flori, în expoziții, la Târgul de Paște

0
291

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj și sub patronajul Primăriei și Consiliului Local Municipal Craiova vă invită în perioada 08 – 10 aprilie 2023, în Parcul „Nicolae Romanescu“, să vă bucurați de două expoziții de pictură, ce reunesc peisaje, portrete și flori, realizate de Ilinca Butucea și Florin Măceșanu.

Expoziția de pictură „Emoții“ este realizată de artistul plastic Florin Măceșanu, iar expoziția „Vibrația culorii“ este creată de Ilinca Butucea, artist plastic și designer vestimentar.
Expozițiile sunt prezentate în cadrul Târgului de Paște și vor fi deschise în Zona Foișor din Parcul „Nicolae Romanescu“, în zilele de 8, 9 și 10 aprilie, între orele 10:00 – 20:00.

Ilinca Butucea, artist plastic și designer vestimentar, organizează la Craiova, din anul 2013, tabere naționale și internaționale de pictură, grafică, sculptură. A deschis expoziții personale încă din anul 1973 și a participat la expoziții de grup de la începutul anilor ’80. A expus în România, în Belgia, Italia. A deschis mai multe expoziții la Galeriile „Cromatic“ ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, cu lucrări realizate în cadrul taberelor naționale de pictură și sculptură.

Florin Măceșanu este absolvent al Școlii Populare de Arte și Meserii „Cornetti“, Secția Grafică, la clasa profesorului Gabriel Bratu. Din 1971 participă la expoziții de grup și tabere de creație la Craiova, București, Brașov, Ploiești, Alba Iulia, Abrud, Vălișoara. După prima sa expoziție personală de la Galeriile „Cromatic“, din 1972, Florin Măceșanu a continuat să deschidă expoziții la Craiova, la Năvodari, la Bechet, Ostroveni, Calafat. A fost redactor artistic la Revista „Constelații diamantine“ a Ligii Scriitorilor din România și este autorul cărților „Alfabetul hazliu“, „Clipe“ și „Șoapte“. A mai publicat articole, poezie și grafică în revistele „Luceafărul“, „Tribuna României“, „Ramuri“, „Dor de dor“ și a realizat ilustrația mai multor cărți.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.