Peluza Sud 1997 nu uita de dezastrul din Colectiv ! Opriti focul nepasarii, ce suflete a mistuit. Dreptate pentru Colectiv

0
133

Peluza Sud 1997 nu uita de dezastrul din Colectiv ! Opriti focul nepasarii, ce suflete a mistuit. Dreptate pentru Colectiv 1Peluza Sud 1997 nu uita de dezastrul din Colectiv care a avut loc acum 3 ani si aduce un omagiu pentru tinerii morti in acel dezastru .

Peluza Sud 1997 nu a uitat nici de aceasta data si mereu ia atitudine cand vine vorba despre ce se intampla in Romania . De aceasta data au ales podul din Bariera Valcii si au afisat un banner imens pe care au scris “Opriti focul nepasarii, ce suflete a mistuit. Dreptate pentru colectiv”

Mesajul  aminteste de cei 65 de tineri care au murit arsi de vii in clubul Colectiv in noaptea de 30 octombrie 2015. Peluza Sud 1997 atrage atentia asupra faptului ca nici pana astazi nu s-a facut dreptate in cazul dramei de la Colectiv.

Citeste si :  Raluca Turcan,deputat PNL : Colectiv arata oglinda neputintei statului de a-si proteja cetatenii

Dupa 3 ani procesul dezastrului de la Colectiv a fost reluat . Nici pana acum nu se stie adevarul si nici nu aflam in curand ..

”Au trecut trei ani de la tragedia de la Clubul „Colectiv”, in care au pierit 64 de tineri nevinovati. Trei ani de revolta, de neputinta, de furie. Cu toate acestea, constatam cu stupoare, indignare, dar si nemarginita durere ca inaltii functionari implicati in dezastru nu au fost chemati in fata organelor judiciare pentru a da explicatii. Raportul intitulat „Observatii privind interventia medicala dupa incendiul de la Clubul Colectiv” intocmit de o echipa din Ministerul Sanatatii si depus la Cabinetul Ministrului Sanatatii, proba esentiala in stabilirea faptelor si tragerea la raspundere penala a celor vinovati, a disparut”, se arata intr-un comunicat de presa.

Citeste si :  Klaus Iohannis: Sa ne inspiram din sacrificiile tuturor eroilor nostri

Pe o lista de revendicari transmise Procurorului General, parintii au trecut si solicitarea cercetarii, “in vederea stabilirii raspunderii penale, potrivit vinovatiei fiecaruia, daca, si in masura in care aceasta exista, a urmatoarelor persoane implicate in crearea cadrului general care a premers, a existat concomitent si a succedat incendiul de la Clubul Colectiv: Ministrul Administratiei si Internelor, Ministrul Sanatatii, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Prefectul Municipiului Bucuresti, Inspectorul sef al ISU Bucuresti, Comandantul operatiunilor de salvare (COS), Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, Medicul sef al SMURD, adjunctul comandantului operatiunilor de salvare si directorul operatiunilor de salvare medical (DSM), Medicul sef al Serviciului de ambulanta Bucuresti – Ilfov, Responsabilii de intocmirea, implementarea si punerea in aplicare a Planului alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple si integrarea acestora la nivelul sistemelor de comanda si coordonare cu Planul Rosu de interventie din cadrul fiecarei unitati sanitare implicate (unitati de primiri urgente si/sau unitati spitalicesti care au receptionat pacienti) pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa prev. de art. 192 Cp, abuz in serviciu prev. de art. 297 Cp, neglijenta in serviciu prev. de art. 298 Cp,zadarnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 Cp, precum si pentrualte infractiuni ce vor fi descoperite pe parcursul cercetarilor.”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.