Pentru a doua oara in 3 zile, bancile REFUZA sa imprumute Guvernul Romaniei

0
504

Pentru a doua oara in 3 zile, bancile REFUZA sa imprumute Guvernul Romaniei 1Bancile nu au participat vineri la sesiunea de oferte necompetitive aferenta licitatiei de joi, cand Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat 320 de milioane de lei, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduala de 148 de luni, la un randament mediu de 5,17% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea nominala a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei. Aceeasi situatie a fost si marti, cand bancile au refuzat prima sesiune. Atunci, bancile nu au participat la sesiunea de oferte necompetitive aferenta licitatiei de luni, cand Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat 500 de milioane de lei, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduala de 83 de luni, la un randament mediu de 4,72% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Pentru luna mai, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat imprumuturi de la bancile comerciale de 4,08 miliarde de lei, din care 400 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,2 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  VREMEA de 1 Mai si pentru urmatoarele doua saptamani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.