Pentru UBER nu exista taxe in Romania ! UBER refuză să plătească zeci de mii de euro ..

0
212

Uber se confrunta cu un scandal la nivel international de amploare. Sunt nume importante care au facut lobby pentru aceasta companie chiar si in Romania iar acum incep sa apara si alte probleme.

Filiala din România este acuzată că nu vrea să plătească taxele pe comunicarea publică a operelor muzicale în mijloacele de transport.

În România, pentru orice autovehicul care transportă pasageri, dotat cu aparatură electronică (radio, CD player, etc), se aplică o remunerație colectată de organismele de gestiune colectivă autorizate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

Conform legii, pentru taxiuri taxa este de 15 lei.

În anul 2019, companiile Uber Systems Romania și Uber BV, au fost date în judecată de catre UCMR-ADA, organism de gestiune colectivă acreditat de ORDA pentru colectarea drepturilor conexe pentru mediul ambiental,solicitând plata remunerațiilor pentru comunicarea publică a operelor muzicale în mijloacele de transport pentru ultimii trei ani.

UCMR a facut o concesie fata de UBER iar acestia trebuia să plătească 50 de lei pe lună pentru fiecare mașină care a efectuat activități de transport persoane în perioada septembrie 2015 – august 2018, despăgubiri de 150 de lei pe lună pentru / mașină pentru încălcarea drepturilor patrimoniale de autor, precum și penalități de 0,5% pentru fiecare zi de întârziere.

”UCMR-ADA a contactat anterior Uber și i-a adus la cunoștința obligația legală ce îi revine de a încheia cu UCMR-ADA autorizație licența neexclusiva și de a plăti remunerațiile datorate pentru comunicarea publică a operelor muzicale în mijloacele sale de transport.

Până în prezent pârâtă nu a solicitat și nu a încheiat o astfel de autorizație licența neexclusiva și nu a plătit remunerațiile datorate UCMR-ADA”, se arată în cererea făcută de organism la Tribunalul București.

Sursa fanatik

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.