Percheziţii DIICOT Craiova în 8 judeţe la o grupare interlopă, într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism.

0
35

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova au făcut miercuri 23 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov, Braşov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu şi Vâlcea pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

 

Membrii grupării duceau fete în Germania, Italia, Spania,Marea Britanie, Elveţia, obligându-le să se prostitueze, iar banii astfel obţinuţi erau folosiţi pentru investiţii imobiliare în ţară şi în străinătate.

“La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, pe raza județului Argeș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna noiembrie a anului 2019, mai multe persoane au inițiat un grup infracțional organizat, care a acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism, constând în determinarea, înlesnirea și obținerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către 12 persoane de sex feminin.
Liderii grupării(soț și soție) erau cei care identificau zone de pe teritoriul național unde se puteau obține sume de bani considerabile de pe urma practicării activității de proxenetism și stabileau în mod concret ca persoanele vătămate să presteze această activitate în anumite locații, în schimbul unor tarife prestabilite. Totodată, asigurau transportul victimelor prin intermediul unor persoane plătite în acest sens, cât și protecția acestora în situația unor neînțelegeri cu clienții.

Tot liderii erau cei care stabileau în mod concret condițiile în care sumele de bani obținute din practicarea prostituției erau împărțite între membrii grupării cât și condițiile de acceptare a unor noi membri care în prealabil au recrutat persoane de sex feminin care urmează să practice prostituția în beneficiul grupului, rolul acestora în cadrul grupului infracțional organizat, precum și activitățile efective pe care aceștia urmau să le desfășoare, cât și comportamentul pe care aceștia trebuiau să-l aibă față de tinerele care practicau prostituția, în scopul maximizării sumelor de bani obținute.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 24 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Argeș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” se arata in comunicatul emis de DIICOT Craiova.

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

0 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.