Perchezitii la contrabandistii de tigari – Tigari aduse cu barje si impingatoare pe Dunare

0
48

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera – D.P.C.M.I.I.T., Garzii de Coasta, Inspectoratelor Teritoriale ale Politiei de Frontiera Timisoara, Giurgiu si Iasi impreuna cu ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice al Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi efectueaza, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Calarasi, perchezitii in saptesprezece locatii din judetele Mehedinti, Dolj, Tulcea, Giurgiu, Galati, Constanta si Ialomita la mai multe persoane care desfasurau activitati ilegale in sfera contrabandei cu tigari.

Citeste si :  Presedintele Romaniei , Klaus Iohannis : „O pădure cât o țară” este campania în care am crezut de la început

In perioada februarie – iunie 2020, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera – DPCMIIT, Garzii de Coasta, Inspectoratelor Teritoriale ale Politiei de Frontiera Timisoara, Giurgiu si Iasi, impreuna cu ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice al IPJ Calarasi au fost delegati de catre procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Calarasi pentru investigarea mai multor persoane cunoscute cu preocupari in sfera contrabandei cu tigari.

Pe timpul monitorizarii s-a constatat ca persoanele in cauza introduceau ilegal tigari in Romania, din Serbia, transportate pe diferite ambarcatiuni (barje si impingatoare) care tranzitau fluviul Dunarea.

La data de 10.06.2020, in continuarea cercetarilor, politisti de frontiera impreuna cu ofiteri din cadrul IPJ Calarasi, in baza unor mandate emise de Judecatorul de Drepturi si Libertati din cadrul Judecatoriei Calarasi, efectueaza mai multe perchezitii in saptesprezece locatii din judetele Mehedinti, Dolj, Tulcea, Giurgiu, Galati si Ialomita.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite diferite cantitati de tigari si motorina, dar si sume de bani provenite din contrabanda cu tigari. De asemenea, vor fi puse in aplicare paisprezece mandate de aducere, emise de unitatea de parchet pe numele persoanelor implicate.

Citeste si :  Coronavirus : In judetul Dolj sunt peste 500 de persoane izolate si 100 de oameni sunt in carantina

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.