PESTE 136.000 DE ELEVI S-AU INSCRIS LA PRIMA SESIUNE A BACALAUREATULUI. PROBELE SCRISE INCEP LUNI

0
72

Un numar de 136.087 de candidati, 116.316 din promotia curenta si 19.771 din promotiile anterioare, s-au inscris pentru a sustine prima sesiune a examenului de bacalaureat, ale carei probe scrise incep luni cu Limba si literatura romana, anunta Ministerul Educatiei.

Probele scrise ale examenului national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, incep luni, 1 iulie, cu testul de Limba si literatura romana.

Marti, 2 iulie, se va desfasura proba la Limba si literatura materna, elevii avand examen la maghiara, germana, sarba, croata, slovaca, turca, ucraineana si italiana.

Un numar de 136.087 de candidati, 116.316 din promotia curenta si 19.771 din promotiile anterioare, s-au inscris pentru a sustine prima sesiune a examenului de bacalaureat, ale carei probe scrise incep luni cu Limba si literatura romana, anunta Ministerul Educatiei.

Probele scrise ale examenului national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, incep luni, 1 iulie, cu testul de Limba si literatura romana. Marti, 2 iulie, se va desfasura proba la Limba si literatura materna, elevii dfand examen la maghiara, germana, sarba, croata, slovaca, turca, ucraineana si italiana.

Citeste si :  ISJ Dolj: Rezultatele obtinute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national in anul scolar 2017-2018

Miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima proba scrisa din aceasta sesiune, proba la alegere a profilului si specializarii, este programata joi, 4 iulie. Pentru sustinerea probelor scrise s-au inscris 136.087 de candidati din toate promotiile, 116.316 candidati din promotia curenta, respectiv 19.771 de candidati din promotiile anterioare.

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 13 iulie.

Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare
albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita in sala de examen.

Toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere video si audio

Toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere video si audio. Nu este permis accesul cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
In acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul. Cei surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Citeste si :  Guvernul le ofera bani elevilor care au obtinut nota maxima la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat

Drept consecinta, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. De asemenea, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului.

Ministerul Educatiei Nationale pune la dispozitia celor interesati linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfunctionalitati pe durata probelor scrise. Numarul va fi disponibil in perioada 1 – 4 iulie, intre orele 8:00 – 16:00.

Citeste si :  Elevii primesc cadouri de la Ministerul Educatiei! Ce contin acestea

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:
* sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
* sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;
* obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.