Peste 1700 de vehicule verificate tehnic in trafic de la inceputul acestui an de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accident

0
44

Peste 1700 de vehicule verificate tehnic in trafic de inspectorii RAR, in prima jumatate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente.
Registrul Auto Roman a verificat, in prima jumatate a anului 2019, din punct de vedere tehnic in trafic, 33.508 vehicule, in toata tara. In urma controalelor s-a constatat ca mai putin de jumatate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalatia electrica de iluminare si semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punti, jante, anvelope si suspensie, vizibilitate precum si la sistemele de franare si directie.

Citeste si :  Bugetul Consiliului Județean Dolj

In Judetul DOLJ cifrele sunt urmatoarele:
Vehicule verificate: 1.062 dintre care 35,22% neconforme iar 121 masini prezentau pericol iminent de accident.

2,26 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnica periodica (ITP fals, expirat sau anulat).

In urma controalelor mixte desfasurate de RAR si Politia Rutiera, in prima jumatate a anului 2019 au fost aplicate 370 de amenzi contraventionale, au fost retrase 338 certificate de inmatriculare si au fost retinute 52 de permise de conducere.

In situatia in care una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, acesta poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice specifice la reprezentantele RAR din tara.

Citeste si :  Bacalaureat 2019 : Rezultatele finale nivelul judetului Dolj

Rezultatele controalelor desfasurate in trafic NU reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR-Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni.

Roxana Dima
Purtator de cuvant
Registrul Auto Roman

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.