Peste 2.200 de cazuri de urgenta, inregistrate in Ajun si in prima zi de Craciun

0
456
Peste 2.200 de cazuri de urgenta, inregistrate in Ajun si in prima zi de Craciun
Peste 2.200 de cazuri de urgenta, inregistrate in Ajun si in prima zi de Craciun

In Ajun si in prima zi a Craciunului, salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) au intervenit in peste 2.200 de cazuri de urgenta. Peste 5.100 de pompieri au actionat zilnic pentru siguranta cetatenilor.

Potrivit IGSU, s-au inregistrat in doua zile, in Ajun si in ziua de Craciun, un numar de 2.266 de situatii de urgenta.

Astfel, pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, iar echipajele SMURD au actionat in 1.838 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat si 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere.

De asemenea, salvatorii au intervenit in 71 situatii pentru deblocarea persoanelor surprinse in medii ostile, precum si in alte 195 misiuni de protejare a comunitatilor.

In cele doua zile, 1.856 persoane au fost asistate medical de catre echipajele SMURD, iar alte 15 persoane au fost salvate din incendii sau alte situatii deosebite.

IGSU arata ca, totusi, numarul interventiilor la care au participat se mentine relativ constant, iar fata de perioada Craciunului din anul 2017 s-au inregistrat mai putin cu 11 evenimente in acest an.

In minivacanta de Craciun, peste 5.100 de pompieri actioneaza zilnic pentru asigurarea protectiei si sigurantei cetatenilor.

Peste 1.500 de persoane au cerut ajutorul Ambulantei Bucuresti in ultimele 24 de ore

Peste 1.500 de solicitari au fost preluate, in ultimele 24 de ore, de catre Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov, a declarat managerul unitatii sanitare, Alis Grasu, precizand ca 264 de persoane au avut probleme digestive.
In ultimele 24 de ore, 1.559 de persoane au apelat Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov, a spus, pentru MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov, Alis Grasu.

Dintre acestea, 924 au prezentat cod rosu si galben de urgenta.

“Au fost sapte persoane persoane fara adapost raportate la adaposturile Capitalei, au fost 23 de fracturi, luxatie si entorse si 264 de afectiuni digestive. Restul au fost diverse afectiuni pentru care se cheama ambulanta, chiar si in urma unui accident rutier”, a declarat Alis Grasu.

Noua spitale de urgenta asigura asistenta medicala de urgenta in perioada 24-26 decembrie, a anuntat Directia de Sanatate a Municipiului Bucuresti (DSPMB), precizand ca Serviciul de Ambulanta al Capitalei are un program de munca normal.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.