Peste 35.000 de oua contaminate cu Fipronil au intrat pe piata, in Olt 1Peste 35.000 de oua contaminate cu Fipronil de la ferma avicola din Draganesti Vlasca, judetul Teleorman, au fost distribuite catre o societate din judetul Olt. Societatea respectiva a restras, dupa controale, din comert 6.000 de oua.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, presei, de catre DSVSA Olt, „referitor la ouale contaminate cu fipronil provenite din judetul Teleorman, in urma notificarii si a listei de distributie transmise de colegii din acest judet, s-a constatat ca 36.000 bucati oua au fost distribuite catre o societate din judetul Olt”.

Citeste si :  Craiova ia startul la antreprenoriat!

DSVSA Olt a dispus verificarea societatii, iar in urma controlului societatea din Olt a inceput procedura de retragere, fiind retrase de la comercializare un numar de 6.000 de bucati oua, care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare, conform procedurilor. In prezent, la ferma din Draganesti Vlasca se deruleaza o ancheta a celor de la ANSVSA si a celor de la DSVSA Teleorman, prin care se urmareste identificarea modului in care Fipronilul a ajuns sa fie folosit la respectiva unitate de productie.

Citeste si :  Fotbal : Castigatoarea Ligii Doljului o va intalni pe cea din Teleorman pentru barajul ligii a 3-a!

Fipronilul este un insecticid cu spectru larg, interzis in Uniunea Europeana la animale destinate consumului uman, din cauza riscului foarte crescut pentru om de a suferi diverse forme de toxiinfectie alimentara.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.