Peste o sută de amenzi au fost aplicate de către poliţiştii doljeni care au desfăşurat acţiunea ROADPOL TRUCK&BUS

0
570

In perioada 13-19 februarie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfăşurat acţiunea ROADPOL TRUCK&BUS, pe principalele drumuri din județ, pentru verificarea legalității efectuării transportului rutier public de persoane cu autovehicule cu capacitatea de transport peste 9 locuri și cele destinate transportului de marfă cu capacitatea de peste 3,5 t.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.
Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 372 de persoane, fiind controlate și 284 de autovehicule.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 30.000 de lei.

Un conducător auto din județul Timiș a fost depistat pe DN6, pe raza localității Coșoveni, efectuând transport de marfă fără a deține copia conformă valabilă a licenței de transport.

În cauză, operatorul de transport rutier a fost sancționat contravențional, conform HG 69/2012 cu amendă în valoare de 9.000 lei, fiind aplicată măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni, precum și reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Nana, județul Călărași, a fost depistat pe strada Râului din municipiul Craiova, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, efectuând transport rutier de mărfuri.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta a utilizat o altă cartelă tahografică decât cea a conducătorului auto.

Acesta a fost sancționat contravențional în conformitate cu HG 69/2012, fiind dispusă măsura complementară de reținerea cartelei tahografice.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.