PETITIE : ELIBERAREA APELOR MINERALE BAILE OLANESTI ! Semneaza si TU !

0
1300

Chiar daca nu este din Craiova sau Dolj , apele minerale din Baile Olanesti sunt un punct de reper in toata Oltenia si cred ca sta in puterea noastra sa putem aducem normalitatea si in aceasta situatie .

Turistii din Baile Olanesti primesc apa minerala cu cardul, asta dupa ce izvoarele minerale au fost concesionate unei societati care a montat cititoare de carduri la fiecare izvor. Turistii cazati la hoteluri primesc apa minerala in baza unor contracte semnate de proprietari.

Izvoarele minerale de la Olanesti au fost acaparate de familia afaceristului valcean Ion Tudor, un apropiat al guvernatorului Mugur Isarescu, printr-o inginerie girata de Dan Matei Agathon. Fiecare turist este obligat sa achite o taxa de 12 lei pentru a avea acces in zona izvoarelor din statiune.Numarul de turisti au scazut drastic nu se poate asa ceva sa pui taxa pe un bun al Naturii

Semneaza si tu aici Petitia privind Eliberarea Apelor Minerale Baile Olanesti !

Bunurile solului si ale subsolului nu sunt obiect al unor afaceri in interes personal.

“Am semnat petitia deoarece sunt una dintre persoanele care nu-si permit sa plateasca zilnic suma impusa. Am nevoie de aceasta apa si gasesc ca s-a facut un mare abuz. Nu este normal sa pui sechestru pe un bun public, lasat de Dumnezeu, sa defavorizezi o intreaga populatie si nimeni sa nu ia atitudine pentru a se face dreptate.” a comentat un semnatar al petitiei .

Citeste si :  Un deputat PNL a lansat o petitie online: Cei care refuza un loc de munca raman fara ajutor social

Semneaza si tu aici Petitia privind Eliberarea Apelor Minerale Baile Olanesti !

“Am lucrat in Olanesti si am asistat la distrugerea lui timp de 7 ani. Am regretat tot timpul ca nu am putut face nimic pentru ca aceasta Statiune Balneoclimaterica sa nu ajunga o epava, dar nu aveam puterea necesara pentru a putea face ceva. Am privit cu neputinta cum oameni cat un “munte “plecau capul in fata acestei “patroane a izvoarelor “de teama sa nu o supere ca altfel nu mai puteau prinde un contract cu Madame Tudor, sau mai bine spus Madame Tudor nu le mai dadea dreptul de a se folosi de izvoare.

Am asistat cu neputinta pe fiecare an la diminuarea numarului pacientilor veniti in Olanesti,ascultam cum oamenii vorbeau ca este cu neputinta sa platesti pentru un bun al naturii, eram pusa in situatia neplacuta de a raspunde unor intrebari la care nu imi puteam gasi raspunsurile in fata unor oameni care indiferent ce le-as fi raspuns plecau tot nemultumiti si tot nedumeriti si pe buna dreptate cum sa poti intelege ca cineva Iti ia o suma de 12 lei pentru 1800ml de apa pe care o da natura si pe care ti-o procuri singur cand o sticla de apa minerala oarecare pe care o cumperi dintr-un market platesti nu mai mult de 2,5 lei. Imi doresc din toata inima sa reusiti sa strangeti un numar cat mai mare de semnaturi si sa reusiti sa eliberati izvoarele de sub cheie, sa reusiti sa redati iara izvoarele oamenilor, sa poata veni oricare si sa poata bea o gura de apa la orice ora doreste, sa nu mai existe “portia “de apa pe care a stabilit-o Madame de 300 ml de 6 ori pe zi timp de 14 zile, iar daca o batranica gresea si folosea tagul de mai mult de 6 ori ramanea fara el pentru ca era blocat din centrala. Va doresc mult succes si Doamne ajuta sa reusiti sa puneti punct acestui abuz de putere.” a comentat un semnatar al petitiei .

Semneaza si tu aici Petitia privind Eliberarea Apelor Minerale Baile Olanesti !

Citeste si :  Primarul PSD, a SEMNAT petitia „Fara penali”! „A fost un gest de bun-simt din partea mea”!

“Am trait in statiunea B Olanesti,si cunosc f.bine istoria acestor locuri.Dar cea mai mare crima la adresa acestei bijuterii a fost facuta de aceasta familie de parveniti,in cardasie cu cel care era primar la acea vreme,Nicolae popescu.Ma intreb daca aceste izvoare erau trecute in patrimoniul primariei si se incasa o suma modica pentru folosirea acestor izvoare,un dar de la DUMNEZEU,nu credeti ca era o sursa formidabila de venituri pentru localitatea Olanesti,avand in vedere numarul f.mare de turisti,care le-au fi putut folosi?

Citeste si :  Mergi in vacanta ? Atunci ocoleste statiunea Olanesti pentru o perioada !

Pentru ca aceste izvoare (BAILE OLANESTI-STATIUNEA CU CEL MAI MARE NR.DE IZVOARE MINERALE DIN TARA-FOLOSITE CU MULT SUCCES DE DR CAROL DAVILLA IN TRATAREA RANITILOR DIN TIMPUL RAZBOIULUI PT.INDEPENDENTA DIN 1877)RECUNOSCUTE SI MEDALIATE IN ANUL 1892 LA EXPOZITIA DE LA VIENA-APE MINERALE CARE RIVALIZEAZA CU CELE DE LA KARO VIVARII DIN CEHIA).IZVOARELE MINERALE DE LA BAILE OLANESTI -ADEVARATA APA VIE!” a comentat un semnatar al petitiei .

Semneaza si tu aici Petitia privind Eliberarea Apelor Minerale Baile Olanesti !

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.