Petre Becheru continua lupta! Institutul Cantacuzino a fost obligat de instanță să ii comunice toate informațiile secrete legate de nocivitatea Aldezinului.

0
81

Petre Becheru are o victorie importanta in privinta Aldezinului iar ieri a castigat inca un proces important . Institutul Cantacuzino a fost obligat de instanță să ii comunice toate informațiile secrete legate de nocivitatea Aldezinului.

Petre Becheru a solicitat, în baza legii accesului la informații nr. 544/2001, directorului Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino“, colonelul Florin Oancea, să precizeze care sunt prevederile în baza cărora s-a făcut avizarea acestui produs numit “Aldezin” de uz veterinar care afectează sănătatea omului, cine a solicitat avizarea, ce condiții trebuiau îndeplinite de cel care a solicitat avizul acestui produs plus o serie de clarificări privind utilizarea acestui produs.

Dar directorul Florin Oancea a refuzat să dea aceste informații către solicitanții din Craiova pe motiv că nu sunt informații de interes public. Ca urmare a acestui refuz, unul dintre locatarii afectați de folosirea Aldezinului la dezinsecțiile din Craiova, Petre Becheru, a deschis acțiune în instanță împotriva directorului de la Cantacuzino.

Citeste si :  Accident pe bulevardul Dacia

În urmă cu două zile, pe 20.10.2020, Tribunalul București a obligat Institutul Cantacuzino să comunice locatarului craiovean Petre Becheru informațiile referitoare la Aldezin pe care le secretizaseră ilegal directorul Florin Oancea (vezi documentul în facsmil).

„Obligă pârâtul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino să comunice reclamantului informațiile solicitate prin punctele 3.2, 3.3, și 3.5 ale cererii înregistrate sub nr. P.1786/27.04.2020, în termen de 15 zile de la rămânerea definitivă a hotărârii. Obligă pârâtul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino să procedeze la soluționarea reclamației administrative nr. E2955/15.05.2020 în ceea ce privește aspectele invocate de reclamant referitor la cercetarea administrativă și la sancționarea disciplinară, în conformitate cu dispozițiile art. 35 alin. 1 și 2 lit. e din Normele de aplicare ale Legii nr. 544/2001, respectiv prin soluționarea acesteia de Comisia de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informațiile de interes public constituită la nivelul pârâtului”, se menționează în încheierea de ședință a Tribunalului București în dosarul nr. 12105/3/2020 privind refuzul directorului de la Cantacuzino de a face publice informațiile privind Aldezinul.

Citeste si :  Accident pe strada Imparatul Traian ! Un tanar a intrat cu masina intr-o casa

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.