Piata Chiriac din Craiova este punct temporar de sacrificare a mieilor 1In Craiova vor functiona un singur centru autorizat si trei abatoare ,in perioada 22-27 aprilie, pentru sacrificarea mieilor. Reprezentantii Piete si Targuri Craiova sunt cei care vor amenaja spatiul pentru sacrificarea mieilor sunt reprezentantii Piete si Targuri Craiova.

„Cei de la Piete si Targuri Craiova au facut o cerere pentru avizul necesar la punctul de sacrificare temporar din Piata Chiriac. Acolo sunt conditii minime pentru a putea functiona un astfel de spatiu, respectiv sursa de apa, rece si calda, asomator exista, loc pentru depozitarea deseurilor care rezulta in urma sacrificarii este, este si spatiu pentru depozitarea pieilor, dar si tot ce inseamna material de risc, adica subprodusele de la aceste animale. Acestea trebuie sa fie ridicate de o unitate de incinerare autorizata“, a precizat Andrei Butaru, directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dolj.

Citeste si :  Aeroportul din Craiova anunta o crestere de peste 10% a traficului de pasageri in 2018

„DSV Dolj va asigura zilnic, in perioada 22-27 aprilie, personal sanitar veterinar, un medic si un tehnician vor fi acolo. Deja se lucreaza la grafice pentru acea perioada. Preconizam ca vor fi 50-100 de taieri, pe zi. Fiind sase zile, acest lucru ca acolo vor fi cam 600 de taieri”, a mai spus Butaru.

Programul de functionare al punctului de sacrifiare a mieilor va este de luni pana in sambata, intre orele 7.00 – 17.00.

Citeste si :  Incepe a doua editie a proiectului „Protejam natura. Colectam selectiv”

Foarte important pentru cei care au miei sau iezi ii gospodarii , acestia ii pot sacrifica dar nu au voie sa ii vanda . Cei care vor fi prinsi ca fac acest lucru, risca amenzi aspre.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.