Planul Urbanistic General al Craiovei, reactualizat

0
588

Planul Urbanistic General al Craiovei, reactualizat 1Miercuri, 8 mai, s-a semnat contractul de finatare pentru reactualizarea Planul Urbanistic General al Municipiului Craiova. Proiectul fara de care nu se poate obtine nici o autorizatie in domeniul constructiilor se va derula in trei etape, totul, pe o perioada de trei ani.

Aproximativ 7,4 milioane de lei, fara TVA, vor scoate alesii de la bugetul local pentru realizarea proiectului. Prin noul Plan Urbanistic General, municipalitatea isi propune sa transforme orasul Craiova intr-un adevarat smart city. Toate informatiile despre oras vor fi incarcate pe o platforma digitala.

Citeste si :  Scoala Juridica de Vara, la Facultatea de Drept

“Astazi a avut loc cel mai important moment al mandatului meu de Primar: am semnat contactul pentru realizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Craiova. Desi la prima vedere nu pare un lucru atat de important, acest PUG insumeaza tot ce inseamna Craiova si va dicta modul in care orasul se va dezvolta in urmatorii zeci de ani. Nu doar din punct de vedere urbanistic ci si al spatiilor verzi, al retelelor de utilitati, al transportului in comun, al retelei de drumuri, absolut toate domeniile de dezvoltare ale Craiovei vor fi cuprinse de acest PUG. O componenta foarte importanta va fi cea de GIS (Geographic Information System) ce va furniza in mod electronic si imediat orice informatie despre absolut orice imobil, stalp de iluminat, retea de utilitati, gura de canal, indicator rutier si multe altele. Astfel, timpii de raspuns la diverse solicitari ale cetatenilor vor fi mult mai mici. Niciun alt municipiu din Romania (exceptand Bucurestiul unde un PUG similar este in lucru) nu are in acest moment executat sau contractat un PUG cu asemenea componente puternic digitalizate”, a explicat edilul Craiovei, Mihail Genoiu.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  DIICOT, perchezitii in Craiova la o grupare care trafica migranti in Mexic si SUA

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Planul Urbanistic General al Craiovei va fi gata in 36 de luni, conform termenului din contract.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.