PMP a contestat la Curtea Constitutionala modificarile aduse Legii 393/2004

0
105

PMP a contestat la Curtea Constitutionala modificarile aduse Legii 393/2004 1Partidul Miscarea Populara a dejucat planul de destructurare al PMP pus la cale de PSD prin care se urmarea ca toti consilierii locali, consilierii judeteni ,primarii si viceprimarii PMP proveniti din UNPR in urma fuziunii celor doua partide ,urmand sa fie declarati independenti si ulterior inregimentati in PSD.
PMP a contestat la Curtea Constitutionala modificarile aduse Legii 393/2004 , modificari facute si trecute prin Parlament in luna iunie 2018 si care stipulau ca ,, mandatul primarilor, consilierilor si presedintilor consiliilor judetene nu inceteaza in cazul in care partidul pe listele caruia au fost alesi fuzioneaza cu o alta formatiune politica,,.
Aceaste modificari au faost facute cu intentie impotriva PMP deoarece dupa alegerile din 2016 singurele partide care au fuzionat au fost PMP si UNPR, acesta din urma avand o legatura stransa cu PSD.
Practic, prin aceasta lege, PSD vrea sa elimine din viata politica orice forma de asociere politica si cere ca orice partid care fuzioneaza sa isi piarda consilierii locali si judeteni, primarii si viceprimarii.
Odata cu aceasta tentativa nereusita, se poate spune ca a fost ultima incercare a PSD de a-si fideliza o mare parte din sustinatori ce se regaseau in randurile UNPR. Procesul de fuziune nu mai poate dura mult. Instanta a decis sa respinga toate cererile de interventie al unor UNPR-isti care votasera fara nicio retinere fuziunea.
Pe de alta parte , tinand cont de actiunile unor fosti membri UNPR ,inclusiv in judettul Dolj ,de a se reuni sub diferite forme sau sa se reintregeasca in fostul partid sunt nule si mincionoase . In opinia noastra anumite persoane se erijeaza in falsi lideri care induc in eroare si tin sub amenintare o mare parte din consilierii UNPR care isi doresc sa activeze in PMP.
Fuziunea a fost facuta in fapt 20.07.2016 si a fost inregistrata ca admisa de catre Tribunalul Bucuresti in 19.09.2016 prin sentinta nr. 115/DEC/P. In prezent se judeca contestatia depusa de cativa membri UNPR.

Citeste si :  Sondaj CURS : Turul II al alegerilor prezidentiale, in functie de adversarul lui Iohannis.

PRESEDINTE PMP DOLJ
DAN PALOIU

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.