PMP Craiova:GHID DE REGENERARE URBANĂ PENTRU CRAIOVIȚA NOUĂ

0
178

Anca Koc, Președinte PMP Craiova:” Craiovița nouă trebuie și poate fi mai mult decât un cartier-dormitor. PMP Craiova va propune un Proiect-pilot privind transformarea zonei Craiovița Nouă într-un cartier sustenabil

 

PMP Craiova lucrează la un Proiect pentru dezvoltarea accelerată a Craiovei cu specialiști din partid, dar și din afara partidului. În cadrul acestui Proiect-Alternativă o preocupare majoră este alocată cartierelor dezavantajate ale orașului.

        ”Noi considerăm că un cartier precum Craiovița Nouă are nevoie urgentă de un ghid de intervenție urbană astfel încât el să fie transformat într-o zonă comunitară modernă de secol 21. Puținele lucruri bune care s-au făcut aici până acum nu au avut o viziune integrată în spate. Asta le face să pară niște intervenții individuale, izolate, ceea ce și sunt de fapt”- apreciază  Anca Koc, noul lider al PMP Craiova.

PMP Craiova crede că viitoarea administrație a orașului are obligația să elaboreze și să  pună în aplicare un ghid de regenerare urbană și pentru Craiovița Nouă.

          ” Refacerea fațadelor blocurilor, termoizolarea sunt absolut necesare, o operațiune rapid abordabilă pentru Craiovița Nouă. Majoritatea clădirilor din cartier arată jalnic afectând atât calitatea vieții craiovenilor de aici cât și imaginea de ansamblu a orașului”

  Pe de altă parte, liderii PMP Craiova consideră că acest cartier trebuie să fie mai mult decât un „cartier-dormitor”. Calitatea vieții în Craiovita Nouă ține de infrastructură, de mobilitate urbană (transport comun, piste de biciclete, parcări, calitatea drumurilor și conectivitatea mijloacelor de transport în comun),   ține de mobilierul urban, ține de spațiile verzi și de managementul deșeurilor, ține de iluminatul public și de serviciile de sănătate, ține de soluțiile de SMART City care trebuie implementate aici,  ține de calitatea evenimentelor culturale, sportive sau artistice. 

  Obiectivul PMP Craiova este acela de a contribui la transformarea cartierului Craiovița Nouă într-un „oraș în oraș”de tip smart, rezilient și sustenabil. 

 ”Craiovița Nouă trebuie să devină un  cartier verde. Trebuie să oprim agresiunea dementă contra spațiilor verzi și să convingem cetățenii că traiul împreună nu se face din mașină, ci în zone pietonale aerisite, sigure și înverzite. Împreună cu echipa PMP Craiova vom construi un proiect-pilot de cartier sustenabil și acesta va fi pentru Craiovița Nouă”- a precizat liderul PMP Craiova, doamna Anca Koc.

 

                                                  BIROUL DE PRESĂ PMP CRAIOVA

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.