PMP DOLJ: NU MAI AMANAȚI SOLUȚIILE PENTRU FERMIERI!

0
64

Cosmin Bosoancă, Vicepreședinte PMP Dolj:”Legumicultorii și fermierii au nevoie de sprijin acum, altfel riscăm să se ducă totul pe apa sâmbetei”

 

PMP Dolj cere încă o dată Ministerului Agriculturii să găsească soluții pentru ca legumicultorii din România să-și continue activitatea productivă. Cultivatorii de roșii din Dolj, ca de altfel din întreaga țară, întâmpină mari probleme din cauza reducerii drastice, de aproape 1000 de euro,  a subvenției.

          ”Consider că guvernul ar putea acoperi diferența de bani pentru ca subvenția de 3000 de euro să fie achitată în întregime.Cultivatorii de roșii din Dolj asta așteaptă”- precizează Cosmin Silviu Bosoancă, vicepreședinte PMP Dolj.

PMP Dolj solicită deasemenea emiterea de către guvern a unui act normativ prin care ratele la credite si leasingurile luate de fermieri să fie amânate pentru o perioadă de 12-18 luni.

           ”PMP sprijină demersurile fermierilor care solicită sprijin acum din partea statului în condițiile în care mare parte a culturilor a fost distrusă de secetă. Această masură  nu are un impact bugetar si ar fi de mare ajutor fermierilor care nu vor mai fi nevoiti să între in restructurare, să fie raportati la Centrala Riscurilor de Credit.Ar fi ajutați să evite intrarea lor în incapacitate de plată”- a mai precizat Silviu Cosmin Bosoancă.

 

                                                        BIROUL DE PRESĂ PMP DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  PMP DOLJ: INCA 12 CANDIDATURI LA PRIMARII, VALIDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.