PMP DOLJ: TINERETUL PMP CERE APLICAREA MAI RAPIDĂ A PROGRAMULUI EURO 200 PRIVIND ACCESUL TUTUROR COPIILOR LA EDUCAȚIE

0
78

Cosmin Bosoancă, liderul Organizației de tineret a PMP Dolj:

Este inacceptabil ca 40% dintre elevii din România să nu facă scoală online, fie din cauza lipsei terminalelor(tablete, desktop, etc), fie din cauza lipsei accesului la internet”

 

 

Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară cere premierului Ludovic Orban, prim-ministrul României, şi doamnei Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării accelerarea  calendarului programului EURO 200 pentru sprijinirea accesului la educație pe timpul pandemiei.

Solicităm luarea măsurilor pentru introducerea educației online pentru toate ciclurile de învățământ. Cerem identificarea imediată a elevilor proveniți din familii cu venituri reduse și modificarea calendarului programului Euro 200 pentru implementarea urgentă în luna mai.

Una din cele mai importante datorii ale statului este de a proteja și promova dreptul la educație, statuat prin art. 32 din Constituția României care prevede că „dreptul la învăţătură este asigurat prin învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de instrucţie şi de perfecţionare”.

Ținând seama de contextul actual și de continuarea cursurilor școlare în regim online până la sfârșitul anului școlar, statul ar trebui să aplice măsuri de urgență care să asigure buna desfășurare a acestor cursuri împreună cu toți actorii din sistemul de învățământ și să garanteze accesul tuturor elevilor la educație.

Conform celui mai recent ordin de ministru emis de către Ministerul Educației și Cercetării, prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ. Art. 4, alin (2), lit. e, din același ordin, prevede analiza fiecărei unități de învățământ și a fiecărei structuri subordonate cu privire la „numărul și procentajul elevilor care dispun de terminale de tip desktop, laptop, tabletă și telefon inteligent, conectate la internet, în folosința exclusivă și/sau partajată cu alți membri ai familiei”. 

Suntem de părere că existența programului Euro 200, stabilită prin Legea 269/2004, și a unui calendar pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare începând cu anul 2020 reprezintă un avantaj în gestionarea problemei actuale. Modificarea calendarului, ce prevede în momentul de față eliberarea bonurilor valorice către beneficiari în perioada 27 iulie – 14 august, poate evita absentarea elevilor proveniți din familii cu venituri reduse de la cursurile școlare în sistem online. Cea mai indicată perioadă pentru eliberarea acestor bonuri, în contextul de față, ar fi luna mai a acestui an.”, a precizat drd. ing. Marius Lucian Lupu, președinte OT PMP la nivel national.

OT PMP va sprijini orice inițiativă care are ca scop facilitarea accesului la educație a tuturor cetățenilor.

 

                                                BIROUL DE PRESĂ PMP DOLJ

 

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.