PNL aduce legile justitiei in fata Comisiei de la Venetia

0
748
PNL aduce legile justitiei in fata Comisiei de la Venetia
PNL aduce legile justitiei in fata Comisiei de la Venetia

Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei a votat in unanimitate joi, 26 aprilie, sesizarea Comisiei de la Venetia cu privire la pachetul de legi privind justitia care au fost adoptate recent in Romania.
In cadrul Comisiei de Monitorizare, deputatul PNL Ionut Stroe a fost cel care a prezentat punctul de vedere al Opozitiei parlamentare. „Am sustinut astazi in fata colegilor din Comisia de Monitorizare a APCE faptul ca legile justitiei nu au avut parte de suficiente dezbateri in Parlament, fiind adoptate cu o viteza suspect de mare. In acest moment, societatea romaneasca este puternic polarizata pe acest subiect si dezbaterea interna a ajuns intr-un punct dificil, unde majoritatea doreste sa-si impuna in mod abrupt si inflexibil punctul de vedere. Argumentele aduse de organizatiile profesionale ale magistratilor nu au fost nici macar luate in discutie, iar sutele de amendamente aduse de Opozitie au fost respinse in mare graba. De aceea, expertiza unei institutii respectate la nivel international cum este Comisia de la Venetia ar putea ajuta la deblocarea dezbaterii interne. Am totala incredere in profesionalismul si impartialitatea expertilor din cadrul Comisiei de la Venetia, care ne vor oferi o opinie impartiala si foarte bine documentata!”, a declarat deputatul Ionut Stroe.
Votul din Comisia de Monitorizare a APCE a fost solicitat de Partidul National Liberal. Pana in acest moment, majoritatea guvernamentala a refuzat sistematic sa raspunda solicitarii Opozitiei si societatii civile de a cere punctul de vedere al expertilor internationali asupra unor legi care au starnit numeroase controverse si care, mai mult decat atat, au fost avizate negativ de CSM.
Solicitarea avizului Comisiei de la Venetia este o solutie de ultim resort pentru a reusi sa facem o dezbatere reala pe o serie de legi atat de importante. Asa cum au atras atentia si partenerii nostri internationali, cum ar fi expertii din cadrul Grupului de State impotriva Coruptiei (GRECO), dar si Comisia Europeana, prin raportul anual MCV, principiile statului de drept impun respectarea cu sfintenie a independentei justitiei.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.