PNL Craiova se opune cresterii taxelor si impozitelor locale!

0
170

Astazi la sediul PNL Dolj a avut loc o conferinta de presa sustinuta de Grupul consilierilor locali PNL Craiova . 

Grupul consilierilor locali PNL au anuntat in conferinta de presa ca nu vor vota proiectul de hotărâre care prevede majorarea mai multor taxe și impozite la Craiova în anul 2022.

„Astăzi va avea loc o ședință ordinară a Consiliului Local al municipiului Craiova. Cel mai important punct de pe ordinea de zi se referă la aprobarea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2022. Aici am avut un amendament zic eu foarte important pentru că este un amendament care afectează toți craiovenii și anume cu privire la nivelul impozitului pe clădiri cât și al nivelului impozitului pe terenuri din municipiul Craiova. Actualul Executiv ne propune o creștere a impozitului pe clădiri de aprope exact 25% de la 0,08 la sută la 0,1 la sută.

Citeste si :  Mario Ovidiu Oprea - presedintele PNL Craiova : Crestere economica, dar Buget 2018 de criza"

De asemenea ne propunem o creștere a impozitului pe terenuri de 50% pentru toate zonele municipiului Craiova. Consider că această creștere este o creștere foarte mare. Este o creștere care afectează buzunarele craiovenilor și ca atare am depus un amendament ca taxele și impozitele pentru clădiri și terenuri din anul 2022 să rămână la nivelul taxelor și impozitelor din anul 2021. Este pandemie. Cu toții am fost afectați de această pandemie și niște taxe noi pentru craioveni. Nu se impune în această situație mai mult impactul bugetar al acestor creșteri este undeva la 6 milioane de lei adică mai puțin de 1 la sută din bugetul Craiovei.

Mai exact 0,7 % din bugetul Craiovei. Este o sumă fără de care Craiova poate continua. Bugetul nu este foarte afectat dar această creștere afectează bugetul întregii populații a municipiului Craiova. De aceea vom depune acest amendament în comisii. Executivul nu și-a însușit acest amendament însă sperăm că până diseară la ședința de consiliu își vor da seama că este un amendament normal și să revină la nivelul taxelor și impozitelor pe anul 2021.

De asemenea vom analiza până diseară. și creșterea nivelul pretului autorizațiilor pentru industria HoReCa, pentru restaurante Executivul ne propune o creștere de peste 100 la sută. De asemenea cei care au restaurante au fost afectați în această perioadă a pandemiei foarte mult . Nu dorim să le creștem acest nivel al obținerii autorizației de două ori iar mi se pare destul de aberant.” a declarat Prim-vicepreședintele PNL Craiova,consilierul local, Teodor Sas.

Citeste si :  Castelul de apa din Craiova poate fi salvat ! Asociația Craiova Noastră a facut primul pas ..

„Nu agreez aceste creșteri pentru simplul fapt că doamna primar nu reușește să găsească alte soluții de a finanța ,de a aduce cu proiecte europene ci pur și simplu de a pune taxe și biruri cetățenilor.Nu putem să dublăm taxele pe HoReCa în condițiile în care noi nu știm anul 2022 dacă vor fi deschise sau dacă vor fi închise.

Dacă ei vor beneficia de acel spațiu sau vor vinde la geam produsele pe care le au. Mi se pare iarăși destul de descurajant pentru a mai investi în oraș. Tot ceea ce ne interesează pe noi este să dezvoltăm orașul Craiova, să nu ne mai plece copiii din orașul Craiova, să creăm un climat și un standard de calitate a vieții ridicată în orașe așa cum fac alte orase.” a declarat Marian Vasile, presedinte PNL Craiova.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.