PNL Dolj cere sanctionarea antisemitismului si xenofobiei raspandite de Lia Olguta Vasilescu, sefa campaniei electorale a Vioricai Dancila

1
496

Am luat act cu stupoare de utilizarea unor expresii cu trimitere clara la crimele comise de regimul nazist al lui Adolf Hitler folosite de Lia Olguta Vasilescu, sefa de campanie a candidatului PSD Viorica Dancila, impotriva Presedintelui Klaus Iohannis, candidatul PNL pentru un nou mandat de Presedinte al tarii. Respingem categoric orice manifestare antisemita si xenofoba, cu atat mai mult ca aceste atacuri nedemne survin intr-o perioada de campanie electorala si sunt indreptate impotriva sefului statului si aduc grave daune morale unor minoritati etnice si religioase.
Prin afirmatia conform careia „domnul Klaus Johannis cred ca se vede deja sef de lagar de concentrare si reeduca acolo PSD-istii”, Lia Olguta Vasilescu aduce in cadrul dezbaterii electorale fantoma antisemitismului nazist.
Sefa de campanie a candidatului PSD Viorica Dancila demonstreaza inca o data o lipsa crasa de respect fata de valorile Uniunii Europene, in care Romania este tara membra. Prin acest grav derapaj de sorginte PRM, Lia Olguta Vasilescu dezvaluie, probabil fara voie, „cultura organizationala” a PSD: un partid condus de lideri care nu ezita sa se foloseasca de tragediile umanitatii in scop electoral. Reamintim manifestarile antisemite ale unor reprezentanti ai PSD, cum ar fi Radu Mazare, Liviu Pop, Ilan Laufer sau Dan Sova, toti reprezentand un curent toxic in politica romaneasca.
Introducerea in discursul politic de catre Lia Olguta Vasilescu, coordonatorul campaniei electorale a candidatului PSD Viorica Dancila, a unor idei de natura extremista, cu radacini in ideologia nazista afirmata de Adolf Hitler in „Mein Kampf”, reprezinta un fapt foarte grav si care trebuie sanctionat cu severitate, atat de organele abilitate ale Justitiei, cat si de electorat.
Prin afirmatiile sale, Lia Olguta Vasilescu a murdarit memoria milioanelor de victime ale Holocaustului comis de nazisti in lagarele de concetrare si exterminare infiintate in Germania si pe teritoriile vremelnic cucerite de armatele naziste in cuprinsul Europei. Lia Olguta Vasilescu a jignit atat comunitatea evreiasca din Romania, cat si pe etnicii germani, cetateni loiali ai Romaniei si ai Uniunii Europene. Prin astfel de atacuri ii pune pe cetatenii romani aflati in afara granitelor intr-o lumina nemeritata si ii expune oprobiului majoritatii din acele tari in care s-au stablit sau desfasoare diverse activitati.
Scuzele penibile pe care le-a prezentat sefa de campanie a candidatului PSD Viorica Dancila nu pot fi acceptate!
Solicitam conducerii PSD sa-si asume consecintele acestei grave incalcari a valorilor sistemului democratic al Uniunii Europene si sa o demita pe Lia Olguta Vasilescu din functia de sefa de campanie a candidatului PSD Viorica Dancila, gest prin care PSD poate sa faca dovada ca se delimiteaza de folosirea de catre membri echipei de campanie electorala a partidului, a elementelor ideologice de tip nazist.
PNL va depune o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si asteptam o reactie rapida din partea acestui for prin care sa fie sanctionata Lia Olguta Vasilescu. Totodata, cerem Biroului Electoral Central santionarea PSD si a echipei de propaganda a candidatei Viorica Dancila in concordanta cu legislatia electorala.
Mihai Firica, presedintele Comisiei de Cultura, Culte si Minoritati a PNL Dolj

Citeste si :  Orban , Presedinte PNL: In 2018, sa plece PSD; daca nu pleaca de bunavoie, ii dam o mana de ajutor

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.