PNL Dolj : „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”

0
838

PNL Dolj : „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma” 1PNL Dolj a susţinut o conferință de presă la care au participat Stefan Stoica – președintele PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea – președintele PNL Craiova şi Mihai Firica – preşedintele Comisiei de Cultură a PNL Dolj.
În deschiderea conferinţei de presă Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj, a declarat: “Dorim să tragem un mare semnal de alarmă în ceea ce priveşte proasta guvernare a României, o guvernare a PSD şi ALDE, căpușată de Liviu Dragnea. Preşedintele principalului partid de guvernare are mari probleme de natură penală, generează grave prejudicii de imagine ţării şi, cu toate acestea, nu şi-a depus demisia de onoare. Într-un stat membru al Uniunii Europene, un politician de anvergura lui ar trebui să facă un pas în spate.“
„Vedem cu toţii modificările aduse Codului Fiscal şi Legilor Justiţiei sau lipsa de performanţă a miniştrilor iar în acest sens Partidul Naţional Liberal a luat decizia de a depune o moţiune de cenzură, care, dacă va fi votată de majoritatea parlamentară, va însemna căderea Guvernului PSDragnea. Această iniţiativă a PNL a fost depusă vineri, 17.11.2017, la Parlament şi a beneficiat de susţinerea grupurilor parlamentare USR şi PMP. Am luat decizia să tipărim, la nivel naţional, pliante de informare pentru cetăţeni, prin care dorim să obţinem sprijinul acestora, să susţină demersul Partidului Naţional Liberal, să ia atitudine faţă de proasta guvernare a PSD şi să-şi contacteze parlamentarii pentru a vota moţiunea de cenzură. La nivelul județului Dolj am tipărit 50.000 de pliante şi de astăzi am demarat campania de informare” a mai declarat Ştefan Stoica.
Preşedintele PNL Dolj a mai făcut referire şi la iniţiativa consilierilor municipali PNL, prin care s-a solicitat Consiliului Local Municipal Craiova modificarea regulamentului de aplicare a taxei de parcare a autovehiculelor în centrul oraşului, astfel încât cetăţenii să beneficieze de parcare gratuită de luni până vineri, între orele 17:00-8:00, integral sâmbătă şi duminică şi în zilele stabilite prin lege. “Am reuşit să strângem 1783 de semnături pentru susţinerea acestei iniţiative şi, dacă va exista o dezbatere corectă, în interesul cetăţenilor, această propunere va fi pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal Craiova şi va fi votată” a declarat acesta.
La rândul său, senatorul Mario Ovidiu Oprea, preşedintele PNL Craiova, s-a referit la moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Naţional Liberal: „Moțiunea PSDragnea în campanie mumă, la putere ciumă“ este semnată de 148 de parlamentari ai PNL, USR și PMP. Ne așteptăm ca moțiunea să fie citită luni; ca atare, cel târziu joi va fi dezbătută și votată. Noi încercăm să venim cu un demers care să nu fie doar un exercițiu prevăzut în Constituție, ci ne dorim implicarea cetățenilor, care sunt beneficiarii măsurilor dezastruoase ale PSD. Guvernarea PSD-ALDE a reușit să provoace haos generalizat în toate domeniile, și putem observa cum prețurile alimentelor au explodat, combustibilul a ajuns la pragul de 6 lei, inflația a crescut de 13 ori, un euro a ajuns la nivelul de 4,64 lei, ratele la banca s-au majorat. Minciuna PSDragnea a avut picioare scurte, programul de guvernare a fost o iluzie iar statul paralel, pe care îl clamează, e acela în care domnește hoția și înșelăciunea, adică statul dorit de Tăriceanu și Dragnea.
PNL inițiază realizarea și amplasarea unui bust al lui Ion I. C. Brătianu în Craiova
Mihai Firică, președintele Comisiei de Cultură, culte și minorități din cadrul PNL Dolj, a anunţat un nou proiect al consilierilor locali ai PNL, care vor propune realizarea și amplasarea unui bust al lui Ion I. C. Brătianu în Municipiul Craiova. Acesta a declarat: „Cinstirea marilor personalități ale națiunii române cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918 și a eroilor primului Război Mondial este o datorie de onorare, de care comunitatea craioveană trebuie să se achite. În semn de prețuire pentru personalitatea marcantă a lui Ion I. C. Brătianu, un om de stat cu o influență pozitivă asupra evoluției României înainte și după actul Marii Uniri, propunem ridicarea în Craiova a unui bust într-un loc public din Craiova. Este un act cu o încărcătură simbolică marcată de împlinirea la 24 noiembrie 2017 a 90 de ani de la decesul marelui om politic liberal, eveniment sărbătorit la nivel național.”
“Iniţiativa consilierilor liberali trebuie apreciată din perspectiva vocație de a construi a PNL. Vrem să înlăturăm eticheta nemeritată “Craiova Roșie” și să preluăm inițiativa de a face propuneri pentru dezvoltarea unei comunități, care își proiectează viitorul pe baza tradiției asumate, într-un nou proiect “Craiova Liberală. Propunem ca bustul lui Ion I. C. Brătianu să fie dezvelit înainte de 1 decembrie 2018, un eveniment care se va înscrie în sărbătorirea Centenarului”, a mai declarat Mihai Firică.
Necesitatea realizării unui monument rezidă din nevoia de coeziune socială și solidaritate a tuturor cetățenilor din fiecare regiune a României în jurul marilor evenimente și a figurilor istorice naționale, manifestare a simțului datoriei față de înaintașii care au făurit România Mare. Inițiativa noastră se bazează pe necesitatea promovării valorilor naționale și conservarea moștenirii materiale și spirituale a înaintașilor. În egală măsură, propunerea noastră se sincronizează cu strategia de dezvoltare culturală 2015-2025 adoptată de Consiliul Local. Ar fi prima lucrare de acest fel ridicată în Oltenia a acestui lider național de anvergură, o decizie prin care municipiul nostru s-ar sincroniza cu alte mari orașe ale României, care au cinstit memoria marelui om politic liberal. Amintim că Ion I. C. Brătianu a condus în cinci rânduri Consiliul de Miniștri, a fost premierul României în timpul Primului Război Mondial și a condus delegația României la Conferința de Pace de la Versailles, a fost în mai multe rânduri ministru al Lucrărilor Publice, al Afacerilor Străine, al Internelor și Ministerului de Război și membru de onoare al Academiei Române.
Consilierii PNL propun ca realizarea bustului să fie asumată de către Primăria și Consiliul Local Craiova, cu fonduri provenind din bugetul local. Pentru edificarea bustului se va iniția un concurs de lucrări deschis către artiștii plastici, organizat transparent, prin implicare uniunilor de creație și a specialiștilor în domeniu. Ca amplasament, propunem un loc central din Municipiul Craiova, sugerând studierea posibilității de a fi identificat un spațiu în parcul de lângă Casa Băniei, Piața Tricolorului, Parcul Romanescu, intersecția străzilor Kogălniceanu și Calea Unirii, sau un alt perimetru potrivit unui monument de for public. Propunem ca pentru lucrările necesare amplasării monumentului să fie alocate sumele necesare în bugetul de anul viitor.
Biroul de presă PNL Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.