PNL, pregatit sa-l duca pe Dragnea la CCR!
PNL, pregatit sa-l duca pe Dragnea la CCR!

Demersul initiat de PNL, de strangere de semnaturi pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului, a fost dus la bun sfarsit. Cu ajutorul USR, PNL si independenti din grupul lui Ponta, liberalii au reusit sa-si asigure sprijinul a o treime dintre parlamentari, necesarul pentru convocarea sesiunii extraordinare.

Potrivit regulamentului, lista cu semnaturi va fi depusa la cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. Daca acesta refuza convocarea sesiunii extraordinare, liberalii intentioneaza sa sesizeze Curtea Constitutionala.

Citeste si :  Victor Ponta analizeaza sfarsitul pentru PSD !

PNL doreste sesiune extraordinara pentru respingerea OUG 114/2018, care cuprinde asa-numita taxa pe lacomie, si pentru discutii pe proiectul de buget, care intarzie deja de doua luni.

Art. 84 din Regulamentul Camerei Deputatilor:

(2) Camera Deputatilor se intruneste si in sesiuni extraordinare, la cererea Presedintelui Romaniei, a Biroului permanent sau a cel putin unei treimi din numarul deputatilor.

(3) Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face in scris si va cuprinde ordinea de zi, precum si perioada de desfasurare a sesiunii. Neaprobarea de catre Camera a ordinii de zi solicitate impiedica tinerea sesiunii extraordinare.

Citeste si :  Reactiile politicienilor romani la victoria lui Donald Trump

(4) Convocarea Camerei Deputatilor se face de catre presedintele acesteia. Presedintele nu va lua in considerare cererile pentru convocarea unei sesiuni extraordinare care nu indeplinesc conditiile prevazute la alin. (2) si (3).

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.