PNL si partidele de opozitie, lovitura grea pentru PSD 1Partidele de opozitie, in frunte cu PNL, PMP, USR si Pro Romania, au strans numarul necesar de semnaturi pentru a convoca sesiunea extraordinara a Parlalamentului. Opozitia vrea sesiune extraordinara in perioada 29-31 ianuarie, dar decizia finala este la Biroul Permanent controlat de PSD si ALDE.

”114 deputati ai PNL si ai partidelor de opozitie USR, PMP si neafiliati apartinand ProRomania, au semnat pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

Domnii Dragnea si Tariceanu, plecati in vacante, nu au raspuns solicitarii PNL de a convoca Parlamentul in sesiune extraordinara.

Astazi, am depus solicitarea si lista de semnaturi cu mai mult de 1/3 dintre deputati pentru convocarea, de urgenta, a unei sesiuni extraordinare pentru:

• respingerea Ordonantei lacomiei PSD-ALDE, ordonanta care a aruncat in aer cursul leu/euro, care saraceste populatia, blocheaza creditarea si alunga investitorii;

• abrogarea legii privind recursul compensatoriu si stoparea de urgenta a infractiunilor savarsite de eliberatii lui Tudorel Toader care pun in pericol zi de zi siguranta si integritatea fizica a romanilor;

• dezbaterea si adoptarea Bugetului de stat si al asigurarilor sociale pe 2019, bugetul care trebuia sa fie deja aplicabil pentru a da drumul investitiilor, pentru predictibilitate in mediul economic si social.

Citeste si :  Dumitru Calina este candidatul PMP pentru functia de primar al municipiului Craiova

PNL a strans 114 semnaturi de la deputatii PNL, USR, PMP si Pro Romania pentru convocarea unei sesiuni extraordinare. Presedintele Camerei Deputatilor este obligat sa convoace o sesiune extraordinara atunci cand cel putin o treime din numarul deputatilor solicita acest lucru!

Parlamentul trebuie sa iasa din vacanta si sa ofere solutii la Legea recursului compensatoriu care, prin eliberarea a 14.000 de detinuti, a creat un haos in toata tara. Nu este saptamana in care sa nu auzim de un incident major in care sa fie implicat un detinut care a fost eliberat de prevederile acestei legi.

De asemenea, sa stopeze efectele OUG lacomiei lui Dragnea-Valcov-Teodorovici-Dancila care a impins cursul Euro la cel mai mare nivel din istorie, a adus sistemul energetic in colaps, a ingenuncheat bancile romanesti prin taxe suplimentare, a stopat orice investitie a operatorilor de comunicatii si vor produce scumpiri in lant pentru populatie la toate facturile.

Citeste si :  S-a aflat data la care va incepe procedura de suspendare a Presedintelui!

Nu in ultimul rand, Parlamentul trebuie sa primeasca si sa dezbata Bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2019. Romania are nevoie de un buget de dezvoltare. Atentie! Buget de dezvoltare – nu buget de subzistenta pentru romani si pentru capatuiala baronilor.

Daca Dragnea a inchis usa avionului privat si a plecat in vacanta, este treaba lui. Insa, Dragnea nu poate inchide si usile Parlamentului, ci este obligat, prin semnaturile Opozitie sa deschida lucrarile Camerei Deputatilor si sa dezbata de urgenta aceste legi.

Ordinea de zi pe care noi o propunem pentru perioada 28-31 ianuarie 2018 este:

1) Dezbaterea si respingerea in procedura de urgenta a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene;

2) Dezbaterea si adoptarea in procedura de urgenta a urmatoarelor initiative legislative:

Citeste si :  Doliu in politica: A decedat Nicolae Mischie

-Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal si pentru modificarea Legii nr.169/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal;

– Propunerea legislativa pentru abrogarea Legii nr.169/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, de modificare si de completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal;

3) Dezbaterea si adoptarea in procedura de urgenta a Proiectului legii bugetului de stat pe anul 2019;

4) Dezbaterea si adoptarea in procedura de urgenta a Proiectului legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019.”, arata liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.